Sporta zvaigznes
2022. gada 25. oktobris, 12:16

Atklājas jauni fakti par Alīnas Kabajevas tēvu: viņš saistīts ar juristiem no dziļviltojuma stāsta par "Holcim"

Jauns.lv

Bijušās vingrotājas Alīnas Kabajevas, kura tiek uzskatīta par Krievijas prezidenta Vladimira Putina mīļāko, tēvs Marats Kabajevs ir saistīts ar juristiem no RBS - uzņēmuma, kas saistīts ar uzbrukumu Šveices holdinga "Holcim" aktīviem Krievijā, ziņo "The Insider", atsaucoties uz "Agentstvo".

Pēc kara sākuma viens no pasaules lielākajiem cementa ražotājiem, Šveices holdings "Holcim", paziņoja par izstāšanos no Krievijas tirgus. Dažus mēnešus pēc šī lēmuma - jūlija beigās - "Holcim" Krievijas filiāle mēģināja pārrakstīt akcijas kādam Jevgeņijam Kostjukevičam.

Kostjukeviča pretenzijas par "Holcim" aktīviem vispirms tika izteiktas intervijā "Forbes" (tā jau ir izņemta no izdevuma tīmekļa vietnes, kopija ir arhīvā ), un vēlāk tās tika pamatotas ar tiesas lēmuma kopiju, ko viņš nodeva "Forbes". No dokumenta izrietēja, ka 2022. gada jūnijā Groznijas Ļeņinas rajona tiesa nolēma nodot Kostjukevičam 100% akciju no "Holcim" galvenajiem aktīviem Krievijā.

Tikmēr pati "Holcim" apgalvoja, ka viņi Kostjukeviču nepazīst un līgums par parādu cesiju ir viltots. Uzņēmums par prasībām uzzināja vēlāk, kad daži cilvēki jau mēģināja pārreģistrēt "Holcim" Krievijas uzņēmumu.

Mēģinot izprast šo stāstu, "Forbes" noorganizēja videointerviju ar Kostjukeviču. Žurnālists redzēto skaidroja kā "deepfake" jeb dziļviltojuma tehnoloģiju.

"Jau pēc viņa pirmajiem vārdiem kļuva skaidrs, ka tas ir deepfake - fotogrāfija, kas "atdzīvināta" ar mākslīgā intelekta palīdzību. Situācijas absurdums bija acīmredzams, taču tas vēl nebija viss. Komunikācijas seansam tika izmantots ļoti sliktas kvalitātes attēls - Kostjukevičam kustējās tikai acu zīlītes un lūpu kaktiņi, bet sejas kontūras bija it kā pielīmētas pie fona," skaidroja žurnālists.

Saskaņā ar "Agentstvo" apgalvojumiem aiz uzbrukuma "Holcim" varētu būt Putina paziņas un Marata Husnullina svīta. Konkrēti runa ir par cementa speciālistu Igoru Harčenko, kurš ir saistīts ar konsultāciju uzņēmuma RBS juristiem. Savukārt RBS, kā norāda aģentūra, ir saistīta ar Maratu Kabajevu, Alīnas tēvu.

Kā 2018. gadā ziņoja televīzijas kanāls "Dozhd", Marats Kabajevs, "The International Association of Islamic Business" prezidents, ir ietekmīga persona Krievijā un ietilpst Vladimira Putina tuvākajā lokā. Kabajevs arī iepriekš lobējis Marata Husnullina kandidatūru Maskavas vicemēra amatam.

Alīna Kabajeva publiskos pasākumos

Olimpiskā čempione mākslas vingrošanā Alīna Kabajeva dažādos pasākumos.

gallery icon