foto: Newspix24/SIPA
Bukartam rezultatīva piespēle Čehijas ekstralīgā un uzvara pār Jaku un Zīli
Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts
Hokejs
2022. gada 23. oktobris, 21:21

Bukartam rezultatīva piespēle Čehijas ekstralīgā un uzvara pār Jaku un Zīli

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja Vitkovīces "Ridera" izcīnīt uzvaru, kamēr citos mačos pie rezultativitātes punktiem tika arī Kristofers Bindulis un Kristaps Sotnieks.

"Ridera" savā laukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 3:1, 1:1) uzvarēja Litvīnovas "Verva", kuras rindās spēlē Jānis Jaks un Kristaps Zīle, bet Ralfs Freibergs ir saņēmis diskvalifikāciju.

Bukarts asistēja komandas ceturtajos vārtos otrās trešdaļas pēdējā minūtē. Viņš uz ledus kopā pavadīja 19 minūtes un deviņas sekundes un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pretinieku rindās Zīle laukumā bija 19 minūtes un 51 sekundi, no kurām divas minūtes un desmit sekundes spēlēja mazākumā, un izpildīja divus spēka paņēmienus, kamēr Jaks uz ledus pavadīja 19 minūtes un piecas sekundes un četras minūtes un sešas sekundes spēlēja mazākumā, kā arī atzīmējās ar vienu spēka paņēmienu un četriem metieniem pa vārtiem. Abi aizsargi noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citā mačā Kladno "Rytīrži" ar aizsargiem Sotnieku un Oskaru Cibuļski izbraukumā ar rezultātu 2:6 (1:3, 0:0, 1:3) piekāpās Pardubices "Dynamo".

Sotnieks, kurš laukumā pavadīja 16 minūtes un 55 sekundes, asistēja Kladno komandas pirmajos vārtos, bloķēja trīs pretinieku metienus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Cibuļskis uz ledus bija 20 minūtes un 53 sekundes, no kurām trīs minūtes un 49 sekundes pavadīja mazākumā. Viņš trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Vēl Binduļa un Mārtiņa Dzierkala Česke Budejovices "Motor" mājas spēle ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži".

Bindulis guva vārtus 38.minūtē. Viņš kopā uz ledus pavadīja 19 minūtes un 49 sekundes, spēlējot arī trīs minūtes un 49 sekundes mazākumā, un izcēlās ar trīs spēka paņēmieniem, vienu metienu, diviem bloķētiem metieniem un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Dzierkals, kurš neveiksmīgi izpildīja vienu pēcspēles metienu, laukumā bija 21 minūti un 15 sekundes un spēlēja divas minūtes un 45 sekundes mazākumā. Viņš atzīmējas ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu metienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Savukārt Uvja Jāņa Balinska Liberecas "Bīlī Tygrži" savā laukumā ar rezultātu 3:6 (0:1, 1:2, 2:3) zaudēja "Moutnfield", bet Māra Bičevska "Mlada Boleslav" izbraukumā ar 2:3 (0:0, 0:0, 2:2, 0:1) pagarinājumā atzina Prāgas "Sparta" pārākumu.

Pēc 14 spēlēm Vītkovices "Ridera" ar 28 punktiem ir otrā, "Mlada Boleslav" ar 23 punktu ir ceturtā, 20 punkti 12 cīņās "Ocelārži" dod septīto vietu, Liberecas "Bīlī Tygrži" ar 19 punktiem 13 cīņās ieņem devīto vietu, Česke Budejovices "Motor" ar 16 punktiem 14 dueļos ir 12., Kladno "Rytīrži" ar 13 punktiem 14 cīņās ir 13.vietā, bet 14.vietā ar deviņiem punktiem 14 spēlēs 14 komandu konkurencē ir Litvīnovas "Verva".