foto: LETA
Jakam rezultatīva piespēle zaudētā Čehijas ekstralīgas mačā pret Bičevski
Jānis Jaks
Hokejs
2022. gada 14. oktobris, 21:57

Jakam rezultatīva piespēle zaudētā Čehijas ekstralīgas mačā pret Bičevski

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Jānis Jaks piektdien Čehijas hokeja ekstralīgas mačā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, taču viņa, Kristapa Zīles un Ralfa Freiberga pārstāvētā Litvīnovas "Verva" piekāpās "Mlada Boleslav", kuras rindās spēlē Māris Bičevskis.

"Verva" savā laukumā ar rezultātu 3:4 (0:4, 1:0, 2:0) atzina "Mlada Boleslav" pārākumu.

Jaks piespēlēja komandas pēdējos vārtos mača 58.minūtē, kad pēc viņa un Andreja Kudrna piespēlēm ripu pretinieku vārtos raidīja Šimons Stranskis. 

Latvijas aizsargs laukumā kopā pavadīja 20 minūtes un 33 sekundes, no kurām sešas ar pusi minūtes spēlēja vairākumā. Viņš arī trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja vienu metienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Zīle uz ledus pavadīja 20 minūtes un 11 sekundes, spēlējot četras minūtes un 17 sekundes vairākumā, un piecas reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Freibergs spēlēja nepilnas 16 minūtes, vienu reizi meta pa vārtiem un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pretinieku rindās Bičevskis spēlēja 12 minūtes un septiņas sekundes, uzvarēja astoņos no 16 iemetieniem, bloķēja vienu metienu, noslēdzot spēli ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži" savā laukumā ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) uzvarēja Plzeņas "Škoda", bet Roberta Bukarta Vitkovīces viesu lomā ar 5:4 (1:1, 3:3, 1:0) pārspēja Karlovi Varu "Energie". 

Vēl Kristapa Sotnieka Kristapa Sotnieka un Oskara Cibuļska pārstāvētā Kladno "Rytīrži" mājas spēlē ar 2:5 (1:1, 1:2, 0:2) piekāpās Prāgas "Sparta".

"Mlada Boleslav" desmit mačos sakrājusi 19 punktus un turnīra tabulā atrodas otrajā vietā, ar tādu pašu punktu skaitu ceturto pozīciju ieņem "Ridera", bet par vienu pozīciju zemāk ir Uvja Balinska Liberecas "Bīlī Tygrži" ar 17 punktiem. "Ocelārži" ar 14 punktiem deviņos mačos ierindojas astotajā vietā, tālāk desmitajā vietā seko Kristofera Binduļa un Mārtiņa Dzierkala Česke Budejovices "Motor" ar 11 punktiem, bet 11.vietu ieņem "Energie", kamēr pēdējā vietā 14 komandu konkurencē atrodas "Verva" ar astoņiem punktiem.

Šīs sezonas sākumā Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Liberecas "Bīlī Tygrži", kas pēc deviņiem mačiem atrodas otrajā pozīcijā.