foto: Vid Ponikvar / Sportida/SIPA
“Man ir pie di*sas!” Franču basketbola zvaigzne atbild kritiķiem, kas norāda, ka viņam nevajadzētu spēlēt okupantu līgā
Tomā Ertels melojot, ka nespēlēs Krievijas klubā, ir pierādījis, ka šim basketbolistam uzticēties nebūtu ieteicams.
Basketbols
2022. gada 11. oktobris, 13:41

“Man ir pie di*sas!” Franču basketbola zvaigzne atbild kritiķiem, kas norāda, ka viņam nevajadzētu spēlēt okupantu līgā

Jauns.lv

Viens no pēdējās desmitgades labākajiem franču basketbolistiem Tomā Ertels arī oficiāli apliecinājis, ka viņam ir visai šaurs redzējums un pasaules notiekošo un paša finansiāls labums stāv pāri visam – arī tad, ja bankas kontā krītošā nauda ir asinīm slacīta.

Ertels savā “Instagram” kontā daudzajiem kritizētājiem, par lēmumu spēlēt okupantu komandā un saņemt asinīm slacītu naudu, atbildējis, lai šie cilvēki beidz tērēt savu laiku, paužot nožēlu, jo tas viņam “esot pie di*sas!” 33 gadus vecais saspēles vadītājs aicina vēstuļu rakstītājus un komentētājus sākt dzīvot savu dzīvi.

Krievijas komanda vēsta, ka ar Ertelu noslēgts līgums uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Francijas Basketbola federācija (FFBB) nolēmusi no valstsvienības rindām izslēgt Tomā Ertelu, kurš noslēdzis līgumu ar Krieviju klubu Sanktpēterburgas "Zeņit".

FFBB uz šo paziņojumu atbildēja, ka gadījumā, ja Ertels spēlēs "Zeņit" rindās, tad viņš nevarēs pārstāvēt Francijas valstsvienību starptautiskajos mačos, tostarp arī 2024. gada Parīzes olimpiskās spēlēs.

Visiem Francijas basketbolistiem, starp kuriem bija arī Ertels, pirms starta Eiropas čempionāta finālturnīrā bija jāparaksta dokuments, kurā viņi apliecināja, ka nav parakstījuši un neplāno parakstīt līgumus ar Krievijas vai Baltkrievijas klubiem. Šī iemesla dēļ sev vietu Francijas izlasē izlēmuši svītrot arī divi iepriekš Nacionālajā basketbola līgā draftēti basketbolisti - Kazaņas “Unics” uzbrucējs Bruno Labeirī un Maskavas CSKA centrs Livio Žans-Čārlzs. Šiem vīriem valstsvienības rindās līdz šim gan bijusi krietni mazāka pieredze nekā Ertelam.

FFBB norādīja, ka pat gadījumā, ja Ertels Krievijā aizvadīs tikai vienu sezonu, viņa vieta izlasē tāpat netiks uzreiz atjaunota, kas liegs dalību gan Parīzes olimpiskajās spēlēs, gan 2023. gada Pasaules kausā.

Ertels jau paguvis aizvadīt divus mačus VTB Vienotās līgas turnīrā, palīdzot pieveikt Permas “Parma”, bet neglābjot no zaudējuma pret “Unics”. Šajos mačos Ertels izcēlies arī ļoti pieticīgu precizitāti metienos no spēles – kopā gūti vien 6 punktu trāpot vien 3 no 16, bet, atdodot kopā 18 rezultatīvas piespēles.

Pagājušo sezonu viņš noslēdza Madrides "Real" vienībā, taču disciplināru pārkāpumu dēļ sezonas pēdējos mēnešos laukumā nemaz nedevās. Līdz ar to izšķirošajos mačos viņš nepalīdzēja "Real" tikt pie Spānijas čempiontitula un otrās vietas ULEB Eirolīgā. Starpsezonā viņš bija brīvais aģents. Iepriekš Ertels pārstāvējis arī tādus klubus kā “Barcelona”, Vilērbānas ASVEL, Stambulas “Anadolu Efes”, Vitorijas “Baskonia”, Strasbūras SIG, Alikantes “Lucentum” un “Pau Orthez”.

Ertels palīdzēja Francijas izlasei nesen notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā izcīnīt sudraba godalgas. Viņš katrā mačā vidēji izcēlās ar 10,4 punktiem un 7,1 rezultatīvu piespēli. Ertels ir ilggadējs Francijas izlases saspēles vadītājs, un tās sastāvā 2013. gadā kļuva par Eiropas čempionu, palīdzēja izcīnīt Pasaules kausa sudrabu 2014. gadā, kā arī pērn sudrabu Tokijas olimpiskajās spēlēs.