foto: Action Images via Reuters
Anglijas premjerlīgā spēlējošais Zambijas izlases spīdeklis 24 gadu vecumā spiests beigt karjeru
Talantīgais Enoks Mvepu spiests noslēgt savu karjeru sirdsdarbības problēmu dēļ.
Futbols
2022. gada 10. oktobris, 14:53

Anglijas premjerlīgā spēlējošais Zambijas izlases spīdeklis 24 gadu vecumā spiests beigt karjeru

Jauns.lv/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola kluba Braitonas un Havas "Albion" zambiešu pussargs Enoks Mvepu spiests noslēgt savu karjeru sirdsdarbības problēmu dēļ, pirmdien paziņoja pats sportists.

Zambijas izlases kapteinis pēdējā valstsvienību spēļu logā kopā ar komandu devās uz Mali, kur septembra nogalē bija jāaizvada divas pārbaudes spēles, tomēr saslimšanas dēļ tika nogādāts vietējā slimnīcā, pēc kā atgriezās uz pārbaudēm Braitonā.

Pēc pārbaudēm tika konstatēta iedzimta sirdskaite un ārsti ieteikuši Mvepu pārtraukt nodarboties ar sportu profesionālā līmenī.

"Zēnam no mazas Zambijas pilsētas Čambiši ir ziņas, ar ko padalīties," savā tviterkontā pirmdien ierakstīja Mvepu. "Viņš cieši sekoja savam sapnim kļūt par futbolistu un spēlēt visaugstākajā līmenī. Ar Dieva palīdzību viņam izdevās savu sapni piepildīt un nokļūt premjerlīgā. Diemžēl, daži sapņi tiek izsapņoti un man jāpaziņo par savu futbolzābaku pakarināšanu uz nagliņas veselības dēļ."

"Lai vai kā, bet pilnībā futbolu nepametu," norāda 24 gadus vecais Mvepu. "Plānoju sevi saistīt nākotnē ar futbola kādā citādā veidā."

Mvepu "Albion" vienībai pievienojās pirms iepriekšējās sezonas, kopumā premjerlīgā aizvadot 24 spēles un gūstot divus vārtus. Šosezon viņa kontā seši mači.

"Situācija ar laiku var pasliktināties, kas var novest pie ļoti liela riska piedzīvot sirdslēkmi, ja viņš turpinās profesionāli nodarboties ar futbolu," teikts "Albion" paziņojumā.

Pirms pievienošanās Braitonas un Havas vienībai Mvepu četras sezonas pārstāvēja Austrijas klubu Zalcburgas "Red Bull", kļūstot par četrkārtēju valsts čempionu. Dzimtenē pussargs pārstāvēja "Napsa Star" un Kamfu "Celtic" komandas.

Zambijas valstsvienības rindās Mvepu laukuma devās 23 mačos un guva sešus vārtus.