Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: Mali sieviešu basketbola izlases spēlētājas sakaujas pēc zaudējuma Serbijai
foto: AFP/Scanpix
Mali basketbolistes otro reizi vēsturē piedalījās Pasaules kausa finālturnīrā.
Basketbols

VIDEO: Mali sieviešu basketbola izlases spēlētājas sakaujas pēc zaudējuma Serbijai

Jauns.lv

Austrālijā notiekošais Pasaules kauss basketbolā sievietēm tuvojas izslēgšanas spēļu fāzei. Par neiekļūšanu turnīra ceturtdaļfinālā ļoti noskaitušās bija Mali basketbolistes, turklāt vainu, visticamāk, viena meklēja otrā.

VIDEO: Mali sieviešu basketbola izlases spēlētājas...

Pēc zaudējuma Serbijas izlasei, kas liedza Mali basketbolistēm iekļūt izslēgšanas spēles, Salimatū Kouruma un Kamite Elizabeta Dabū tika pieķertas skaidrojot attiecības savā starpā ar dūru palīdzību.

Laikā, kad Serbijas izlases rezultatīvākā spēlētāja mačā pret Mali Saša Čado sarunājās ar medijiem uzmanība pēkšņi pārcēlās Kourumas un Dabū virzienā, kuras citu komandas biedreņu ielenkumā gluži vienkārši viena otrai izdarīja sitienus ar dūrēm pa seju. Aktīvākā sitēja bija Kouruma, kuru savaldīt spēja viena citas komandas biedrenes un valstsvienības pārstāvji.

Mali izlasei šis Pasaules kauss izvērties ļoti smagi, jo četros aizvadītajos mačos piedzīvoti četri zaudējumi vidēji ar vairāk nekā 30 punktu starpību. Arī Kouruma un Dabū nevar lepoties ar spožu individuālo statistiku – pirmajai vidēji 5,3 punkti un 4,5 atlēkušās bumbas, kamēr otrajai 3,8 punkti un viena bumba zem groziem.

Serbijas izlase dienas pirmajā mačā B grupā ar 81:68 (25:25, 18:14, 19:11, 19:18) uzvarēja Mali. Serbietēm rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Saša Čado, bet 17 punktus guva Tina Krajišnika, kamēr Mali rindās ar 13 punktiem un 11 izcīnītām bumbām zem groziem izcēlās Sikā Konē.

Šis panākums un vēlāk japāniešu zaudējums pret Austrāliju nodrošināja Serbijai vietu ceturtdaļfinālā, kur no B grupas iekļuvušas arī mājinieces Austrālija, Francija un Kanāda, bet Tokijas olimpisko spēļu vicečempiones japānietes un agresīvā Mali komandu sacensības noslēgs jau pēc vēl vienas grupu turnīra spēles.

Savukārt A grupā pēc četrām spēļu kārtām A grupas kopvērtējumā līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir ASV, otrās ar trīs panākumiem ir ķīnietes, trešo vietu arī ar trim uzvarām ieņem beļģietes, ceturtajā vietā ar vienu panākumu ir Puertoriko, piektajā pozīcijā esošai Dienvidkorejai arī ir viens panākums četrās spēlēs, bet pēdējo vietu ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs ieņem Bosnijas un Hercegovinas izlase. Arī šeit pirmais trijnieks – ASV, Ķīna un Beļģijas ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr Dienvidkoreja, kamēr Puertoriko un Dienvidkoreja pēdējā savstarpējā spēlē noskaidros astoto ceturtdaļfinālisti.