foto: ZUMAPRESS.com
Ostapenko ar Vegu-Ernandesu zaudē "US Open" ceturtdaļfinālā, vienspēļu pusfinālā iekļūst Švjonteka un Tiafo
Aļona Ostapenko "US Open" kortā.
Citi sporta veidi
2022. gada 8. septembris, 10:27

Ostapenko ar Vegu-Ernandesu zaudē "US Open" ceturtdaļfinālā, vienspēļu pusfinālā iekļūst Švjonteka un Tiafo

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar Spānijas tenisistu Dāvidu Vegu-Ernandesu trešdien piedzīvoja zaudējumu "US Open" jaukto dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Latvijas un Spānijas duets ar 6:7 (8:10), 2:6 piekāpās amerikāņiem Keitijai Maknelijai un Viljamam Blumbergam.

Jau ziņots, ka vienspēlē Ostapenko piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā, zaudējot ķīnietei Cjiņveņai Dženai ar 3-6, 6-3, 4-6, bet dubultspēlēs pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku neveiksme tika piedzīvota astotdaļfinālā, kur ar ceturto numuru izliktais Latvijas/Ukrainas duets ar rezultātu 4-6, 2-6 piekāpās francūzietei Karolīnei Garsijai un Kristīnai Mladenovičai (14.).

Sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā tenisa čempionāta - pusfinālu trešdien sasniedza pasaules ranga līdere Iga Švjonteka no Polijas. Turnīra galvenā favorīte ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja ar astoto numuru izsēto mājinieci Džesiku Pegulu (WTA 8.).

Pusfinālā polietes pretiniece būs neitrālā sportiste Arina Sabaļenka (WTA 6.), kura cīņā par vietu labāko četriniekā ar 6-1, 7-6 (7:4) uzvarēja čehieti Karolīnu Plīškovu (WTA 22.).

Jau ziņots, ka otrajā "US Open" pusfināla pārī sieviešu vienspēlēs tiksies ar piekto numuru izsētā tunisiete Onsa Žabēra (WTA 5.) un francūziete Karolīne Garsija (WTA 17.).

Tikmēr vīriešu turnīrā turpina pārsteigt mājinieks Frensiss Tiafo.

Ar 22. numuru izsētais Tiafo (ATP 26.), kurš iepriekšējā kārtā pārspēja 22 "Grand Slam" titulus ieguvušo spāni Rafaelu Nadalu, cīņā par vietu pusfinālā ar 7-6 (7:3), 7-6 (7:0), 6-4 pieveica neitrālo sportistu Andreju Rubļovu (ATP 11.).

"Jau iepriekšējā mača man bija dzīves lielākā uzvara, bet tagad ir vēl viens liels panākums," pēc uzvaras teica Tiafo. "Andrejs [Rubļovs] ir lielisks spēlētājs, tā ka divas šādas uzvaras pēc kārtas ir liels sasniegums. Tagad esmu pusfinālā."

Pusfinālā amerikāņa pretinieks būs ar trešo numuru izsētais spānis Karloss Alkarass (ATP 4.) vai itālietis Janiks Siners (ATP 13.).

ASV atklātais čempionāts tenisā uz cietā seguma norisinās no 29. augusta līdz 11. septembrim.