foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: latvietim Eiropas čempionātā sanāk satraumēt vienu no Slovēnijas basketbola izlases līderiem
Maika Tobija savainojums ir pamatīgs trieciens Slovēnijas basketbola izlasei.
Basketbols
2022. gada 7. septembris, 18:59

VIDEO: latvietim Eiropas čempionātā sanāk satraumēt vienu no Slovēnijas basketbola izlases līderiem

Jauns.lv

Daudzu Latvijas, Lietuvas un citu valstu līdzjutēju nemīlētā Slovēnijas basketbola izlase ar Luku Dončiču priekšgalā ir pašreizējie (2017. gada) Eiropas čempioni un arī pašreiz notiekošajās meistarsacīkstēs pieskaitāmi galveno favorītu pulkam.

Sociālajos tīklos pēdējās dienās nav trūcis asas kritikas pret Lukas Dončiča nesportisko izturēšanos – simulēšanu, nepārtrauktu runāšanu ar tiesnešiem un mēģinājumiem pierādīt savu taisnību un pretinieku provocēšanu, tomēr tas nav traucējis slovēņiem pārliecinoši nodrošināt vietu, iespējams, spēcīgākās apakšgrupas (tur spēlēja arī Francija, Vācija, Lietuva, Bosnija un Hercegovina un Ungārija) izslēgšanas spēlēs.

Uzvaras pār Lietuvu, Ungāriju un Vāciju slovēņiem nenāca viegli, turklāt tika zaudēts bosniešiem. Panākums pret Lietuvu izcīnīts skandalozā mačā, pateicoties dažām izdevīgām svilpēm, bet spēle pret Vāciju iesākās pagalam neveiksmīgi un tajā visā iesaistīts bija arī latviešu tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis.

Vien pāris sekundes bija nepieciešamas, lai slovēņu naturalizētais amerikāņu centrs Maiks Tobijs, viens no komandas vadošajiem spēlētājiem, gūtu izcili muļķīgu savainojumu. 27 gadus vecais “Barcelona” jaunieguvumus pēc centra iemetiena pamanījās uzlēkt uz kājas liepājniekam Kozlovskim un pamežģīt potīti.

Tobijs nekavējoties bija spiests pamest laukumu un doties uz ģērbtuvēm, tomēr pēc dažām minūtēm viņš atgriezās laukumā un palīdzēja sagādāt mājiniekiem vāciešiem pirmo zaudējumu čempionātā, izceļoties ar 10 punktiem un 8 atlēkušajām bumbām.

Tobijs pēc spēles izteica pieņēmumu, kas tiesnesis (Kozlovskis) bijis pārāk ilgi pārāk tuvu viņam pēc iemetiena. Viņš neslēpa, ka kāja esot sāpējusi un bijis grūti palēkties, tomēr tik svarīgā mačā viņam bija jādodas laukumā un jāpalīdz komandai Basketbolists arī apzinājās, ka nākamajā dienā būs vēl sliktāk un viņa dalība spēlē pret Franciju, kurā tiks noskaidrots apakšgrupas uzvarētājs, esot zem lielas jautājuma zīmes.