foto: IMAGO/kolbert-press
Latvijā nemīlētais Dončičs nokaitina arī lietuviešus, saņem sejā Saboņa elkoni un nepiedienīgus fanu žestus
Luka Dončičs (#77) cenšas atņemt bumbu Domantam Sabonim.
Basketbols
2022. gada 2. septembris, 14:31

Latvijā nemīlētais Dončičs nokaitina arī lietuviešus, saņem sejā Saboņa elkoni un nepiedienīgus fanu žestus

Jauns.lv

Ceturtdien Ķelnē B apakšgrupā notika grandu mačs starp Lietuvas un Slovēnijas basketbola izlasēm. Spēles priekšpēdējā minūtē notika incidents, kad, rezultātam esot 86:81 slovēņu labā, Domants Sabonis uzbrukumā ar elkoni trāpīja pa Dončiča seju, kurš nekautrējās saļimt un palikt uz arēnas dēļiem. Tiesneši lēma lietuvietim piešķirt nesportisko piezīmi, kas arī ļāva Slovēnijas izlasei panākt izšķirošo lūzumu un nodrošināt uzvaru.

Abus sodiņus devās mest no Saboņa elkoņa cietušais slovēņu spīdeklis Luka Dončičs, kurš ar apmierinātu smīniņu sejā tos arī realizēja, izpelnoties lietuviešu līdzjutēju ūjināšanu un pat nepiedienīgus žestus.

Pēc mača, neapmierināti ar zaudējumu, daudzi Lietuvas izlases līdzjutēji sūtīja Slovēnijas izlasi ar Dončiču priekšgalā trīs mājas tālāk.

Ķelnē uz maču bija ieradusies arī Porziņģi aizmainījušā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" vadība -  kluba īpašnieks Marks Kubans un treneris Džeisons Kids. Viņi pēc tam palika arī uz Vācijas un Francijas izlases maču, kur pirms spēles tika iemūžināts komandas un Vācijas izlases leģendas Dirka Novicka krekls ar 14.numuru.

Ķelnē notikušajā B apakšgrupas grandu spēlē Slovēnijas basketbolisti uzvarēja ar rezultātu 92:85 (27:27, 24:21, 18:19, 23:18).

Spēles pirmos 12 punktus slovēņi guva, realizējot četrus tālmetienus, un gandrīz visu ceturtdaļu vadībā bija pašreizējie Eiropas čempioni, tomēr pirmās desmit minūtes noslēdzās neizšķirti 27:27. Komandām demonstrējot augstu metienu precizitāti un rezultatīvu spēli, pirmajā puslaikā abas bija tuvu 50 punktu robežai - 51:48 Slovēnijas izlases labā.

foto: Ekrānuzņēmums
Domants Sabonis uzbrukumā ar elkoni trāpa pa Dončiča seju.

Otrais puslaiks vairs nebija tik rezultatīvs un nevienai no komandām neizdevās iekrāt ievērojamu pārsvaru. Pēdējo reizi slovēņi vadībā izvirzījās nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Maiks Tobijs pēc Lukas Dončiča piespēles panāca 82:81. Gorans Dragičs pievienoja precīzu metienu no tālienes un vienu "sodiņu" iemeta Tobijs, pēc tam sekoja Saboņa nesportiskais pārkāpums pret Dončiču, kas slovēnim ļāva izpildīt divus soda metienus un viņš bija nekļūdīgs - 88:81. Slovēnijas basketbolisti vadību noturēja un uzvarēja ar 92:85.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Tobijs, kurš guva 24 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, 19 punkti bija Goranam Dragičam, bet 14 punkti, sešas bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles - Dončičam. Tāpat 14 punktus guva Jaka Blažičs.

Lietuviešiem 19 punkti bija Mindauga Kuzminska kontā, 18 guva Marjus Grigonis, 14 punkti bija Lukam Lekavičam, desmit iemeta Sabonis, bet deviņus punktus guva un 12 atlēkušās bumbas izcīnīja Jons Valančūns.

Slovēnijas izlases ierašanos spēles arēnā aizkavēja misēklis no organizatoru puses. Eiropas čempioniem netika nodrošināts autobuss no viesnīcas uz arēnu un basketbolistiem nācās izmantot taksometru pakalpojumus.