foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock/ Vida Press
Covid-19 dēļ no "Vuelta a Espana" izstājušies jau 13 sportisti
"Vuelta a Espana" piemērots tāds pats Covid-19 protokols kā "Tour de France".
Citi sporta veidi
2022. gada 30. augusts, 17:08

Covid-19 dēļ no "Vuelta a Espana" izstājušies jau 13 sportisti

Jauns.lv / LETA

No prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" izstājušies jau 13 sportisti, kuriem konstatēta saslimšana ar Covid-19, ziņo sacensību organizatori.

Otrdien dēļ pozitīva Covid-19 testa no sacensībām bija spiests izstāties brits Ītans Heiters no "Ineos Grenadiers" vienības.

Kopš sacensību sākuma 19.augustā kopumā no tūres izstājies 21 riteņbraucējs, bet lielākais Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits tika fiksēts no piektdienas līdz otrdienai - 10 gadījumi.

Pirmdien Covid-19 pozitīva testa rezultātā no sacensībām izstājās dānis Matiass Nursgords ("Movistar") un Džarads Drizners ("Lotto-Soudal") no Austrālijas.

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) jau 9.augustā paziņoja, ka "Vuelta a Espana" tiks piemērots tāds pats Covid-19 protokols kā "Tour de France".

Kā zināms, no "Tour de France" sacensībām Covid-19 dēļ šogad bija spiesti izstāties 17 riteņbraucēji, tostarp arī četrkārtējais tūres uzvarētājs brits Kriss Frūme.

Pēc deviņiem aizvadītajiem posmiem šobrīd "Vuelta a Espana" līderpozīcijā atrodas Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenpūls no "Quick-Step Alpha Vinyl".

Vienu minūti un 12 sekundes no līdera atpaliek spānis Enriks Mass ("Movistar"), bet slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), ir trešais, līderim zaudējot minūti un 53 sekundes.

Iepriekšējos trīs gadus Spānijas daudzdienu velobraucienā uzvarēja Slovēnijas riteņbraucējs Rogličs. Otro gadu pēc kārtas "Vuelta a Espana" nestartē neviens no Latvijas riteņbraucējiem.

"Vuelta a Espana" norisināsies līdz 11.septembrim, kad riteņbraucēji 21.posmā finišēs Madridē.