Hokejs
2022. gada 18. augusts, 19:17

Latvijas hokeja izlases bijušais treneris Ignatjevs kļūst par treneri Pekinas vienībā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases bijušais treneris Viktors Ignatjevs ir kļuvis par treneri Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienībā, kas viņam turpmāk liegs darbu Latvijas izlasēs, piektdien interneta portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Pļāvējs apstiprināja, ka Ignatjevs ir kļuvis par vienu no Pekinas kluba trenera kanādieša Grega Airlenda palīgiem un noslēdzis līgumu ar Ķīnas Hokeja federāciju, strādājot arī Ķīnas izlases treneru korpusā.

"Telefoniski sazinājos ar Ignatjevu, un viņš apliecināja, ka darbosies "Kuņluņ Red Star". Līdz ar to skaidrs, ka Latvijas izlasē viņu neredzēsim. Man tas nav liels pārsteigums, jo zināju, ka Ignatjevs meklē darbu, jo oficiāli sadarbība ar federāciju bija beigusies," skaidro LHF ģenerālsekretārs.

Tas nozīmē, ka Harijam Vītoliņam izlasē būs jauns palīgs, jo pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā.

52 gadus vecais Ignatjevs aizvadītajā sezonā bija viens no trenera Vītoliņa palīgiem un piedalījās Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā.

Latvijas izlases treneris Ignatjevs bija arī 2011./2012. un 2014./2015.gada sezonā.

2021./2022.gada sezonā viņš bija arī trenera asistents KHL klubā Magņitogorskas "Metallurg".

Bijušais Latvijas izlases aizsargs trenera karjeru kā trenera palīgs 2010./2011.gada sezonā uzsāka KHL klubā Rīgas "Dinamo", vēlāk šajā amatā esot arī Maskavas "Dinamo", kur viņš  bija Vītoliņa palīgs, Maskavas "Spartak", Toljati "Lada" pie galvenā trenera Arta Ābola, Podoļskas "Vitjaz" un "Metallurg" vienībās.

Tāpat viņš trenera palīga amatā strādājis arī "Kurbads" klubā Latvijā, Vītoliņa vadībā Šveices vienībā "Davos" un bijis "Kuņluņ Red Star" otrās komandas "Kuņluņ Red Star-BSU" trenera palīgs Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

Ignatjevs spēlētāja karjeras laikā aizvadīja 12 spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rindās.

Tāpat viņš Latvijas izlases rindās spēlēja piecos pasaules čempionātos un 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs.

Izlases rindās aizsargs aizvadīja 72 spēles, kurās guva 12 vārtus un sakrāja 15 rezultatīvas piespēles.

Profesionālo karjeru Ignatjevs beidza 2010.gadā un jau tajā pašā rudenī pievienojās Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvam.

1996.gadā Rīgā dzimušajam Ignatjevam par īpašiem nopelniem tika piešķirta Latvijas pilsonība, lai viņš varētu pārstāvēt Latvijas izlases rindas.