foto: REUTERS/SCANPIX
Bernals atgriezīsies sacensību apritē pēc smagās avārijas; Rogličs gatavs startam "Vuelta a Espana"
Kolumbiešu riteņbraucējs Egans Bernals.
Citi sporta veidi
2022. gada 15. augusts, 18:43

Bernals atgriezīsies sacensību apritē pēc smagās avārijas; Rogličs gatavs startam "Vuelta a Espana"

Jauns.lv / LETA

Janvārī smagu avāriju piedzīvojušais kolumbiešu riteņbraucējs Egans Bernals šonedēļ atgriezīsies sacensību apritē, kamēr traumas ārstējušais slovēnis Primožs Rogličs būs gatavs startēt "Vuelta a Espana" velobraucienā.

Janvārī treniņa laikā Bernals, braucot ar ātrumu apmēram 65 kilometri stundā, sadursmē ar autobusu guva smagus savainojumus. 

Riteņbraucējs nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur viņam uzreiz tika veiktas vairākas operācijas, lai fiksētu lūzumus labajā kājā un tās ceļgalā, kā arī mugurkaulā.

Sportistam bija arī krūšukurvja traumas, lauztas ribas un pārdurtas plaušas.

Otrdien 25 gadus vecais Bernals startēs "Tour of Denmark" (UCI kat.2.Pro) daudzdienu sacensībās.

"Nevaru vārdos izteikt, cik smagi esmu strādājis pēdējos astoņos mēnešos gan fiziski, gan psiholoģiski," teica sportists. 
"Ineos Grenadiers" direktors Rods Elinvorts atzīmēja, ka šīs sacensības ir kā nākamais posms riteņbraucēja rehabilitācijas procesā, kurā esot vēl daudz darāmā.

Bernals komandas sastāvā Dānijas tūrē aizvietos saslimušo Andreju Amadoru.

Tikmēr iepriekšējo trīs "Vuelta a Espana" velobraucienu uzvarētājs Rogličs būs gatavs aizstāvēt savu titulu. Jūlijā Rogličs piedzīvoja kritienu "Tour de France" piektajā posmā, kā dēļ izsita plecu un savainoja muguru.

"Jumbo-Visma" sporta direktors Mereins Zēmans atzina, ka Rogličam nebija pats labākais sagatavošanās periods, taču komanda ir pietiekami sabalansēta, lai tūres sākumā varētu sniegt atbalstu 31 gadu vecajam Rogličam.

Jaudīgās "Jumbo-Visma" sastāvā tūrē būs arī tādi braucēji kā kalnu speciālists Zeps Kuss un divkārtējais pasaules čempions individuālajā braucienā Roens Deniss.