foto: AP/Scanpix
Martins Dukurs paziņo, ka noslēdz skeletonista karjeru
Martins Dukurs
Sporta zvaigznes
2022. gada 12. augusts, 18:43

Martins Dukurs paziņo, ka noslēdz skeletonista karjeru

Jauns.lv / LETA

Titulētais Latvijas skeletonists Martins Dukurs noslēdzis savu sportista karjeru, piektdien sociālajā vietnē "Instagram" paziņoja 38 gadus vecais Dukurs.

Iepriekšējo sezonu Dukurs noslēdza ar septīto vietu Pekinas olimpisko spēļu sacensībās. Pēc finiša olimpiskajās spēlēs Dukurs atzina, ka ar lēmumu beigt karjeru nesteigsies, taču apšaubīja, ka varētu startēt vēl pēc četriem gadiem Milānas un Kortīnas olimpiskajās spēlēs.

Savas karjeras laikā Dukurs divas reizes kļuva par olimpisko vicečempionu, sešas reizes par pasaules čempionu, bet 12 reizes - par Eiropas čempionu. Pasaules kausa sacensībās Dukurs 90 reizes kāpa uz goda pjedestāla un izcīnīja 61 uzvaru.

"Esmu pieņēmis emociju pilnu, bet tajā pašā laikā loģisku lēmumu. 22 gadu laikā ir radies ciešs pieradums un nosacīta mīlestība, bet reizēm sagurums no nemitīgās dzīšanās pakaļ sevis nospraustajiem mērķiem. Esmu piedzīvojis sāpīgus zaudējumus, kliedzošas uzvaras, neaprakstāmu aizraušanos un vēlmi pierādīt vēl un vēl. Šī sajūta, kas radījusi atkarību, nav kliedējama, un zinu jau šobrīd, ka man pietrūks sacensību," raksta Dukurs. 

"Sāpīgi ir tad, kad sāc apzināties, ka vairs neesi spējīgs šo mijiedarbību kvalitatīvi pildī un šķiet, ka tieši tas liek domāt par loģisku nobeigumu." 

Martins Dukurs raksta, ka vienmēr ir mācīts nepadoties, tomēr sapratis, ka "reizēm vajag apstāties, lai pieņemtu dzīvē jaunus izaicinājumus". 

Pasaules kausa kopvērtējumā Dukurs bija nepārspēts 11 sezonas.

Dukurs startēja piecās olimpiskajās spēlēs, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos izcīnot sudraba medaļas. Pirms četriem gadiem Phjončhanā viņš palika ceturtais, bet 2006.gadā Turīnā un šogad Pekinā bija septītais.

Atklāj izstādi "Pasaules skeletona karaļi - Martins un Tomass Dukuri"

Izstāde "Pasaules skeletona karaļi - Martins un Tomass Dukuri" Latvijas Sporta muzejā.

gallery icon
25

Brāļi Dukuri PK izcīņā skeletonā vīriešiem Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē izcīna dubultuzvaru

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs piektdien Siguldas trasē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestajā posmā un pirmo reizi šosezon kāpa uz goda ...

gallery icon
57

Brāļi Dukuri sacenšas Pekinas olimpiskajās spēlēs

Brāļi Dukuri sacenšas Pekinas olimpiskajās spēlēs.

gallery icon
36

Martins Dukurs ar meitām pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā”

Skeletonists Martins Dukurs un viņa meitiņa Marta saņem īpašu jaunā siguldieša monētu.

gallery icon
6

Martins Dukurs atgriežas Latvijā no Phjončhanas

Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējs skeletonā Martins Dukurs ceturtdien atrgriezās Latvijā no Dienvidkorejas.

gallery icon
30