XIII Krastu mača komandu izloze

Noskaidotas Krastu mača komandas, kas iespēju doties laukumā saņēma izlozē. Kopā izlozētas 26 komandas, kas pārstāvēs Labo un Kreiso krastu. ...

gallery icon
Basketbols
2022. gada 1. augusts, 15:55

FOTO: izlozētas komandas, kas startēs XIII Krastu mačā

Jauns.lv

Šodien tika noskaidotas Krastu mača komandas, kas iespēju doties laukumā saņēma izlozē. Kopā izlozētas 26 komandas, kas pārstāvēs Labo un Kreiso krastu. Īpaša spēle šī gada Krastu mačā būs svētdienas pēcpusdienā. Tā tiks veltīta leģendārajam trenerim Armandam Krauliņam, un tajā piedalīsies spēlētāji, kas dažādos laikos spēlējuši Krauliņa kunga vadībā. Krastu mačs notiks 20. un 21. augustā pie Kongresu nama, portālu Jauns.lv informēja rīkotāji.

“Pēc gandrīz diviem attālinātā formātā nodzīvotiem gadiem aizvien vairāk novērtējam iespēju sanākt kopā un satikties aci pret aci. Krastu mačs ir notikums, kas vairs neprasa plašus komentārus vai atgādinājumus, mēs vienkārši visi zinām, kur augusta beigās būsim un ko darīsim! Gods un gandarījums būt Krastu mača atbalstītāju vidū. Un cieņa visai jaudīgajai organizatoru komandai, kas jau 13 gadus uz saviem pleciem tur šī basketbola meganotikuma kvalitātes latiņu,” preses konferencē uzsvēra Ansis Zeltiņš, Rīgas brīvostas pārvaldnieks.

Krastu mačs nekad nav bijis tikai basketbols, pasākuma mākslinieciskā noformējuma idejas autors ir Kristiāns Brekte un šogad visi 24 stundu laikā gūtie punkti tiks dubultoti un pārvērsti eiro, lai šo summu ziedotu Ukrainas cilvēku atbalstam. “Mēs, “BALTA”, esam priecīgi un pagodināti turpināt tradīciju un būt kopā ar Krastu maču gan kā tā atbalstītāji, gan dalībnieki, kā arī beidzot atkal tikties klātienē ar basketbola līdzjutējiem, rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Aicinām visus izmantot iespēju un doties uz Kongresu namu piedzīvot šo unikālo sporta notikumu un tā atmosfēru. Šajā laikā joprojām esam kopā ar Ukrainu un tās drosmīgajiem cilvēkiem ne tikai domās, bet arī darbos, tāpēc katru mačā gūto punktu pārvērtīsim divu eiro ziedojumā Ukrainas cilvēku atbalstam. Novēlam rezultatīvu, aizraujošu un, protams, arī drošu maču,” saka Ingus Savickis, “BALTA” apdrošināšanas atlīdzību direktors un “BALTA” komandas ilggadējs kapteinis, aicinot līdzjutējus atbalstīt abu komandu sportistus ceļā uz lielāku punktu ražu un līdz ar to arī ziedojuma apjomu.

Krastu mača vadītājs un viens no pasākuma organizatoriem Renārs Zeltiņš atklāj programmas sadaļu ar īpašajiem pārsteigumiem skatītājiem: “XIII Krastu maču atklāsim ar patriotisku uzvedumu, kurā piedalīsies Daumants Kalniņš, Katrīna Gupalo un Ints Teterovskis ar kori "Balsis". Pirmā spēle, kā ierasts, būs “VEF Rīga” pret “Ghetto Family”. Pasākumā dzirdēsim Gustavo, grupu “Sigma”, repa apvienību “Banda Banda”, Grētu Grantiņu, Fiņķi ar “PRAGAII”. Būs “Clean R” trīspunktu konkurss un īpašais “UnisoWabase” metienu konkurss. Starp īpašajām spēlēm jāizceļ jaunā tradīcija – aktrišu spēle, jau iemīļotais mūziķu un aktieru duelis, kā arī īpaši spraigais politiķu mačs, Saeimas vēlēšanām tuvojoties. Man pašam visemocionālākā būs Armanda Krauliņa piemiņas spēle, jo esmu viens no daudzajiem, kas spēlējis leģendārā trenera vadībā.”

Visa pasākuma laikā darbosies “Mežpils” alus garšu tirgus, savukārt par muzikālo pavadījumu uz “Baltas” skatuves kā dienas, tā nakts stundās rūpēsies labākie Latvijas dīdžeji īpašā DJ Ruud izveidotā programmā.

Izlozētās komandas:

Labais Krasts - Hepsor, BK Mailo, SC Group, Sapiens, Teikas iedzīvotāju biedrība, Kolektīvs Skujiņa, BK Brekši, TET, Akciju Sabiedrība Neguli, Dārzciema Deals, Jaunie Buki, Koka Roka, BK Apsardze ir Jāciena.

Kreisais Krasts - Upesciems, TM, BK Punči, Pirtnieki, CentrālĀzija, Bakers, Concombres, Kreisā Krasta Buļļi, Kreisā Krasta Veterāni, BK Rajona Bosi, Kūpers, FS Metta, Misa.