foto: EPA/Scanpix
"Žalgiris" futbolisti Čempionu līgas kvalifikācijā sensacionāli aptur "Malmo" komandu
"Žalgiris" komanda sveic Renanu Oliveiru ar vārtu guvumu.
Futbols
2022. gada 28. jūlijs, 10:49

"Žalgiris" futbolisti Čempionu līgas kvalifikācijā sensacionāli aptur "Malmo" komandu

Jauns.lv/LETA

Lietuvas čempione futbolā Viļņas "Žalgiris" trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā sensacionāli apturēja Zviedrijas komandu "Malmo".

"Žalgiris" pagājušajā nedēļā Malmes klubu uzvarēja savās mājās ar 1:0, bet trešdien izbraukumā Lietuvas čempioni bija pārāki ar 2:0 (1:0). Summā Viļņas komandai panākums ar 3:0.

34. minūtē viesus vadībā izvirzīja Matiss Ojevusi, bet otrajā puslaikā, 52. minūtē Renans Oliveira panāca 2:0.

Kvalifikācijas trešajā kārtā, kas ir priekšpēdējā pirms grupu turnīra, lietuvieši spēkosies ar Norvēģijas čempioni "Bodo"/"Glimt". Jau pēc otrās kārtas pārvarēšanas kļuvis zināms, ka "Žalgiris" 2022./2023. gada sezonā spēlēs Eirokausu grupu turnīrā, trešdien nodrošinot vietu vismaz UEFA Konferences līgas grupu sacensībās.

Tikmēr Fēru salu vienība "Klaksvik" ar Latvijas futbola uzbrucēju Valēriju Šabalu rezervē trešdien sasniedza UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

"Klaksvik" kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja Melnkalnes klubu Nikšičas "Sutjeska" un ar šādu pašu rezultātu uzvarēja divu spēļu summā.

Šabala bija pieteikumā, bet laukumā nedevās. Vienīgos vārtus 66. minūtē guva Pāls Kletskards.

Kvalifikācijas trešajā kārtā Fēru salu komanda tiksies ar Kosovas klubu Suvarekas "Ballkani".

Citā mačā noskaidrojās klubs, ar kuru nākamajā kārtā tiksies "Valmieras" un Tetovas "Škendija" pāra uzvarētāja. Stokholmas AIK mājās pamatlaikā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Ukrainas vienību Poltavas "Vorskla". Divu maču summā rezultāts bija 3:3 un cīņa turpinājās papildlaikā, kurā AIK guva vēl vienus vārtus un summā uzvarēja ar 4:3.

Pirms nedēļas valmierieši "Daugavas" stadionā "Škendija" futbolistiem zaudēja ar 1:2.

Lai sasniegtu grupu turnīru, jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un viena "play-off" kārta. UEFA Konferences līga ir Eiropā trešais spēcīgākais klubu turnīrs aiz UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas.