foto: Elvis Žaldaris
"Riga" uzvar arī atbildes spēlē un nodrošina vietu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā
Futbola klubs "Riga".
Futbols
2022. gada 14. jūlijs, 21:58

"Riga" uzvar arī atbildes spēlē un nodrošina vietu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā

Jauns.lv / LETA

"Riga" ceturtdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē izcīnīja uzvaru, turpinot cīņu par vietu Konferences līgas pamatturnīrā.

"Riga" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Ziemeļīrijas komandu "Derry City", divu spēļu summā gūstot panākumu ar pārliecinošu 4:0.

33.minūtē laukuma saimnieki apņēmīgi devās uz pretinieku vārtiem, kas rezultējās ar 1:0 "Riga" labā, precīzam esot Gabrielam Ramosam. Īsi pēc tam Mikaelam Soisalo bija iespēja dubultot pārsvaru, taču "Derry City" vārtsargs Braiens Mārs šoreiz atvairīja sitienu.

Otrajā puslaikā rīdzinieki spēlēja piesardzīgāk un mazāk veidoja uzbrukumus, taču Ziemeļīrijas vienība 56.minūtē bija tuvu tam, lai panāktu neizšķirtu, raidot bumbu pa "Riga" vārtu pārliktni.

Tuvojoties pamatlaika beigām, rīdzinieki vairāk sāka kontrolēt bumbu, un 76.minūtē no tālas distances otros vārtus mačā guva Ramoss.

Kvalifikācijas otrajā kārtā "Riga" tiksies ar "Ružomberok" no Slovākijas, kas pārspēja Kauņas "Žalgiris".

Pirms nedēļas rīdzinieki visos tika pie uzvaras ar 2:0.
"Riga" komanda Eiropas kausos spēlēs piekto sezonu pēc kārtas. Līdz ceturtajai spēļu kārtai izdevās tikt 2019./2020.gada sezonā, kad pēc zaudējuma Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā klubs tika līdz Eiropas līgas "play-off" kārtai, divu maču summā ar 2:3 piekāpjoties "Copenhagen".

Tāpat arī pērn pēc zaudējuma Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā klubs aizcīnījās līdz Konferences līgas "play-off" kārtai, divu maču summā pagarinājumā ar 2:4 piekāpjoties Gibraltāra vienībai "Lincoln Red Imps".

Savukārt "Derry City" pieredze Eiropas klubu cīņās sniedzas līdz 1964./1965.gada sezonai. Veiksmīgākā bija 2006./2007.gada sezona, kad UEFA kausā izdevās pārvarēt divas kvalifikācijas kārtas, apspēlējot Zviedrijas un Skotijas klubus un pirmajā kārtā tikai ar 0:2 piekāpjoties Parīzes "Saint-Germain" vienībai.

Trīs sezonas vēlāk ziemeļīri Eiropas līgas otrajā kārtā ar 2:1 apspēlēja Rīgas "Skonto", bet iepriekšējā sezonā Eiropas kausos nestartēja.

"Derry City" ir vienīgā Ziemeļīrijas komanda, kas startē Īrijas spēcīgākajā futbola divīzijā. Šobrīd klubs ieņem trešo vietu, tāpat kā "Riga" Latvijas čempionātā.

Pāru uzvarētāji iekļūs UEFA Eiropas Konferences līgas atlases otrajā kārtā, bet zaudētājiem eirokausu sezona būs beigušies.

Jau ziņots, ka vietu kvalifikācijas otrajā kārtā nodrošināja "Liepāja", kas atbildes spēlē ar 3:1 (0:0) pārspēja Kosovas klubu "Gjilani", divu spēļu summā gūstot panākumu ar 3:2.

No Latvijas vienībām vietu otrajā kvalifikācijas kārtā jau nodrošinājusi "Valmiera", kura tajā tiksies ar Ziemeļmaķedonijas komandas Tetovas "Škendija" un armēņu Erevānas "Ararat" pāra uzvarētāju.