foto: Edija Pālens/LETA
Uz okupantu līgu pošas arī Kalniņš. "Amur" ziņo par latviešu vārtsarga pievienošanos
30 gadus vecais Jānis Kalniņš atrodams komandas sastāvā "Amur" mājaslapā.
Hokejs
2022. gada 6. jūlijs, 12:08

Uz okupantu līgu pošas arī Kalniņš. "Amur" ziņo par latviešu vārtsarga pievienošanos

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība klubs Habarovskas "Amur" trešdien paziņoja, ka komandai pievienojies Latvijas izlases vārtsargs Jānis Kalniņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paziņojums izplatīts oficiālajā vienības "Telegram" kanālā, tāpat 30 gadus vecā vārtsarga vārds atrodams komandas sastāvā "Amur" mājaslapā, turklāt viņa pilsonības ailē norādīta ''Krievija''.

Sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" Jānis Kalniņš apstiprināja līguma parakstīšanas faktu, sakot, ka apzinoties šī lēmuma ietekmi. "Nav populārs lēmums, bet tādu pieņēmu, jo mana karjera vairs nebūs gara. Šis bija labākais variants manai ģimenei un, domājot par dzīvi pēc hokeja. Esmu pieaudzis cilvēks un apzinos, kāda reakcija var būt cilvēkos un kā to pavērsīs mediji. Katrs dzīvojam savu dzīvi un pieņemam lēmumus, kuri ir labākie sev un savai ģimenei," teica hokejists.

Hokejists apzinās, ka izlasē vairs nespēlēs. Lēmums par došanos pie okupantiem pieņemts jau pirms vairākām nedēļām. Savukārt krievu pilsonības faktu viņa "Amur" profilā Kalniņš nosauc par kļūdu. LHF jau norādījusi, ka šo transfēru neapstiprinās un šajā jautājumā strādās ar IIHF.

Iepriekšējo sezonu Kalniņš uzsāka Zviedrijas čempionvienībā Vekšes "Lakers", bet noslēdza somu Tamperes "Tappara" rindās, ar ko kļuva par Somijas čempionu.

Pirms došanās uz Zviedriju Kalniņš piecas sezonas pavadīja KHL - divas Rīgas "Dinamo" un trīs Helsinku "Jokerit" rindās.

Piecās KHL sezonās viņš vārtos stājies 188 regulārās sezonas spēlēs, savos vārtos ielaižot vidēji 2,29 ripas spēlē un atvairot 92% metienu. Izslēgšanas mačos viņam 11 spēles ar 2,28 ielaistām ripām vidēji spēlē un 91,3% atvairītu metienu.

Kā zināms, cits KHL klubs Maskavas "Spartak" pagājušajā nedēļa vēstīja par Latvijas uzbrucēja Mika Indraša pievienošanos, tomēr pats spēlētājs līguma parakstīšanu ar KHL komandu noliedzis.

Jūnija beigās KHL klubs Vladivostokas "Admiral" paziņoja, ka tās treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

Krievijas mediji baumoja arī, ka Kaspars Daugaviņš nākamajā sezonā atgriezīsies KHL, tomēr hokejists portālam "Sportacentrs.com" šādu informāciju noliedza. Tāpat neapstiprinājās Krievijas mediju izplatītā informācija, ka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Novosibirskas "Sibirskie Snaiperi" vadīs Latvijas treneris Valērijs Kuļibaba.

Pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās