foto: LETA
Tvitera lietotāji pamatīgi noskaitušies uz Indraši: "Virziens - krievu kuģis"
Hokejists Miks Indrašis.
Hokejs
2022. gada 1. jūlijs, 05:50

Tvitera lietotāji pamatīgi noskaitušies uz Indraši: "Virziens - krievu kuģis"

Jauns.lv

Šonedēļ Latviju pāršalca ne vien karstuma vilnis, bet arī ziņa par Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucēja Mika Indraša pievienošanās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Maskavas “Spartak”.

Pamatīga viļņošanās plosījās tviterī, kur šķietami katram bija, ko teikt par hokejista izvēli par labu Krievijas klubam. Latvijas Hokeja federācija gan drīz vien paziņoja, ka neapstiprinās Indraša pārejas līgumu uz “Spartak”, atsaucoties uz grozījumiem Sporta likumā.

Aprīlī Sporta likumā tika iestrādāts punkts, kas aizliedz latviešu sportistiem, treneriem un funkcionāriem piedalīties Krievijas un Baltkrievijas rīkotās sacensībās. Ignorējot šo aizliegumu, sportisti, treneri un funkcionāri nekādā veidā nedrīkst pārstāvēt Latvijas izlases un pretendēt uz jebkādu valsts finansējumu.

Tvitera lietotāji spriedelē ne vien par morālo aspektu, bet arī par samaksu, ko Indrašis visticamāk saņems rubļos. 

Daži tvitera lietotāji arī atminas neseno skandālu, kur Latvijas hokeja leģenda Leonīds Tambijevs nolēma turpināt sadarbību ar KHL klubu "Admiral", neskatoties uz Krievijas uzsākto karu Ukrainā. 

Zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks interesējas par likuma pantiem, kas varētu aizliegt Indrašim un "Spartak" izmantot Latvijas karogu. 

Latvijas Radio personība Tālis Eipurs tomēr cer, ka Indrašis komentēs situāciju un paziņojums izrādīsies nepatiess. Taču laikam ritot, hokejis nav komentējis "Spartaka" paziņojumu, kas tvitera lietotājiem liek domāt, ka Indrašis ir pieņēmis KHL kluba piedāvājumu. 

Tvītotāji arī mēģina rast atbildes kāpēc hokejists par labu sliecies tieši Krievijas klubam. 

Daži Tvitera lietotāji arī aizstāv Indraša lēmumu.

Kā arī ironiski pasmejās par sacelto ažiotāžu.