foto: Edijs Pālens/LETA
Vai sagrūs Mika Indraša plāni spēlēt Krievijas klubā? LHF neapstiprināšot pāreju
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Miks Indrašis.
Hokejs
2022. gada 30. jūnijs, 20:45

Vai sagrūs Mika Indraša plāni spēlēt Krievijas klubā? LHF neapstiprināšot pāreju

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācija (LHF) neapstiprinās un neparakstīs valstsvienības uzbrucēja Mika Indraša transfēra karti pārejai uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Spartak", Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Sporta Studija" norādījis LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

"Latvijas likumdošana pēc būtības mums neļauj apstiprināt [pāreju]. Savukārt Starptautiskās Hokeja federācijas noteikumi neparedz šādu gadījumu, lai pāreju neapstiprinātu. Es esmu pavisam pārliecināts, ka šis jautājums atrisināsies, un nav ne mazāko bažu gadījumā, ja šāds transfērs tiek pieprasīts. Kas, vēlreiz atkārtošos, vēl nav bijis. Ja mēs nonāksim līdz šādai situācijai, tad pavisam noteikti Latvijas Hokeja federācija nevarēs un neapstiprinās šādu pāreju. Starptautiskā Hokeja federācija ir lietas kursā par šādu lietu," norādījis Pļāvējs.

Arī Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs norāda, ka LHF nevar apstiprināt šādu pāreju. "Ja Latvijas Hokeja federācija sniedz atļauju, zaļo gaismu sportista pārejai uz Krievijas Federācijas klubu, ļoti labi zinot, ka tas ir profesionāls līgums, kur spēlētājs startēs sacensībās Krievijas Federācijā, tad pēc būtības nacionālā federācija būtu veicinājusi Sporta likumu normu pārkāpumu un attiecīgi pati būtu pārkāpusi likumu," komentē Severs.

Jāatgādina, ka aprīlī Sporta likumā tika iestrādāts punkts, kas aizliedz latviešu sportistiem, treneriem un funkcionāriem piedalīties Krievijas un Baltkrievijas rīkotās sacensībās. Ignorējot šo aizliegumu, sportisti, treneri un funkcionāri nekādā veidā nedrīkst pārstāvēt Latvijas izlases un pretendēt uz jebkādu valsts finansējumu.

foto: Ekrānuzņēmums

Iepriekš LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Pļāvējs arī norādīja, ka Mika Indraša pāreja uz KHL nozīmētu izslēgšanu no Latvijas izlases uz nenoteiktu  laiku: "Ja vakar izskanējušais fakts rezultēsies ar reāliem darbiem, tad noteikti Mika dalība Latvijas izlasē nebūs pieļaujama," atklāja LHF ģenerālsekretārs, apstiprinot, ka nebūtu iespējama arī Indraša dalība nākamā gada maijā Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Tikmēr "Match-TV" ziņo, ka Indrašis jau sācis meklēt karjeras turpināšanas variantus Eiropā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka trešdien kļuva zināms, ka Latvijas uzbrucējs Miks Indrašis ir noslēdzis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Maskavas "Spartak".

Līgums ar Latvijas izlases uzbrucēju noslēgts uz vienu gadu, ziņoja klubs.