foto: Edijs Pālens/LETA
Hokeja federācija pārsteigta par Indraša lēmumu spēlēt okupantu līgā: vēl nesen esot par to runāts
Ja Miks Indrašis tiešām pievienosies Maskavas "Spartak" komandai, jādomā, ka viņa pēdējā spēle Latvijas izlasē ir aizvadīta. Attēlā: Miks Indrašis Pekinas olimpisko spēļu laikā.
Hokejs
2022. gada 30. jūnijs, 11:41

Hokeja federācija pārsteigta par Indraša lēmumu spēlēt okupantu līgā: vēl nesen esot par to runāts

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu “Rīta Panorāma” atklājis, ka valstsvienības uzbrucēja Mika Indraša lēmums karjeru turpināt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas “Spartak” ir visai liels pārsteigums, tomēr federācija pašlaik vēlas atturēties no skaļākiem komentāriem, jo pagaidām nav izdevies sazināties ar hokejistu un noskaidrot viņa lēmuma motīvus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunā ar LTV Pļāvējs atzīst, ka vēl pārsteidzošāku situāciju padara fakts, ka viņš pagājušajā nedēļā esot nejauši saticis Miku Indraši un tieši šādu iespējamu viņas karjeras soli abi esot pārrunājuši. Noprotams, ka vismaz pirms nedēļas meistarīgais hokeja uzbrucējs esot apzinājies savas iespējamās rīcības sekas. Līdz ar to notikušais nav gluži uzskatāms kā sniegs no skaidrām debesīm.

Jauns.lv jau ziņoja, ka aprīlī Sporta likumā tika iestrādāts punkts, kas aizliedz latviešu sportistiem, treneriem un funkcionāriem piedalīties Krievijas un Baltkrievijas rīkotās sacensībās. Ignorējot šo aizliegumu, sportisti, treneri un funkcionāri nekādā veidā nedrīkst pārstāvēt Latvijas izlases un pretendēt uz jebkādu valsts finansējumu.

Kā stāsta Pļāvējs, ar Latvijas valstsvienības hokejistiem pirms pasaules čempionāta un sacensību laikā iepriekš ir runāts par iespējamām sekām, ja viņi nolemtu karjeru turpināt Krievijā.

foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs esot pirms nedēļas runājis ar Indraši par iespējamo spēlēšanu KHL, noprotams, ka tad hokejists vēl nebija nolēmis pievienoties "Spartak".

Pļāvējs arī apstiprina faktu, ka Mika Indraša pāreja uz KHL nozīmēt izslēgšanu no Latvijas izlases uz nenoteiktu  laiku: “Ja vakar izskanējušais fakts rezultēsies ar reāliem darbiem, tad noteikti Mika dalība Latvijas izlasē nebūs pieļaujama,” atklāja LHF ģenerālsekretārs, apstiprinot, ka nebūtu iespējama arī Indraša dalība nākamā gada maijā Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pirms dažām dienām par KHL kluba Vladivostokas “Admiral” galveno treneri tika izziņots viens no visu laiku veiksmīgākajiem Latvijas valstsvienības hokejistiem Leonīds Tambijevs, bet kā viņa palīgs Andrejs Banada. Tāpat hokeja aprindās tiek pieminēts Jāņa Jaka vārds, ka viņš varētu karjeru turpināt KHL. Arī Pļāvējs apstiprina, ka tiek baumots arī par citu hokejistu iespējamu spēlēšanu Krievijā, tomēr pagaidām tam nav gūts nekāds apstiprinājums.

Jauns.lv vēstīja, ka pagājušajā nedēļā kārtējo reizi par Krievijas čempioniem regbijā kļuva Ulda Saulītes un Valērija Baranova pārstāvētā Krasnojarskas “Enisey-STM”. Abi regbisti jau ilgus gadus dzīvo Krievijā un arī Latvijas valstsvienībā ilgstoši nav spēlējuši, tāpēc noteiktais aizliegums Latvijas sportistiem startēt Krievijā šim diviem no visu laiku labākajiem mūsu regbistiem vairs nešķiet pārāk aktuāls.

Tāpat pēc portāla Jauns.lv rīcībā esošās informācijas darbu piedāvājumus no Krievijas saņēmuši arī vairāki basketbola pārstāvji, bet pagaidām neviens tiem oficiāli vēl nav piekritis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās