foto: Edijs Pālens/LETA
Bagatskis Rīgā cer uz līdzjutēju atbalstu ukraiņiem
Ukrainas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.
Basketbols
2022. gada 29. jūnijs, 16:55

Bagatskis Rīgā cer uz līdzjutēju atbalstu ukraiņiem

Jauns.lv / LETA

Ukrainas valstsvienībai, kas aizvadīs 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēli Rīgā, būs nepieciešams atbalsts tribīnēs, trešdien preses konferencē teica Ukrainas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ukrainas vīriešu basketbola izlase 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē 1. jūlijā "Arēnā Rīga" stāsies pretī Gruzijas basketbolistiem.

"Pēc situācijas Ukrainā par mājas arēnu un pilsētu mēs izvēlējamies Rīgu," stāstīja Bagatskis. "Aizvadījām treniņnometni Rīgā. Vajadzēja izvērtēt pāris tuvākos spēlētājus, kas ir Ukrainas basketbola nākotne. Tad bijām treniņnometnē Itālijā un aizvadījām divas spēles Portugālē."

Ukrainas izlase pārbaudes spēlēs Portugālē ar 75:61 uzvarēja Slovākiju, bet otrajā mačā ar 76:77 piedzīvoja neveiksmi pret mājinieci Portugāli.

"Esot Portugālē saņēmām labas ziņas, ka var pievienoties [Svjatoslavs] Mihaiļuks un ir nokārtotas visas formalitātes ar NBA. Otrs NBA pārstāvis [Oleksijs Lens] diemžēl nevarēja pievienoties personīgu iemeslu dēļ," teica Latvijas speciālists.

Pirmajā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Ukrainas izlase piekāpās Gruzijai ar 83:88, taču Bagatskis izcēla, ka tas nenozīmē, ka arī šoreiz būs tāds pats iznākums.

"Piektdienas spēlei šajā brīdi esam gatavi tik, cik vien varam būt, jo visi kopā esam aizvadījuši četrus treniņus," viņš teica "Komandā fiziskās sagatavotības ziņā visi spēlētāji ir savādākā līmenī. Pēc nometnēm un spēlēm ir kaut kāds vienots spēles zīmējums. Spēles ritms ir atrasts, ko vajag saglabāt pa šīm nedēļām. Ja Latvija jau ir nodrošinājusi vietu otrajā kārtā, tad mums viss vēl ir priekšā."

Viņš arī izcēla, ka cer, ka uz šiem mačiem ieradīsies skatītāji, kas atbalstīs Ukrainas basketbolistus. "Gruzija nav vienkāršs pretinieks, viņi ir gudra komanda. Mums noderēs sestais laukuma spēlētājs un gribētos, lai tribīnēs būtu atbalsts," piebilda treneris.

Bagatskis, kurš vada Ukrainas vīriešu basketbola izlasi kopš 2019. gada, norādīja, ka joprojām Latvijā uzturas daudzi Ukrainas bērni ar ģimenēm, taču ir arī cilvēki, kas nolemj atgriezties dzimtenē.

"Tagad mainās situācija, un ir tādi cilvēki, kas brauc atpakaļ uz Ukrainu. Mēģinām aktivizēt visas palīdzības iespējas. Tikāmies ar ministriju un izmantojām visus iespējamos kontaktus," atklāja treneris. "LBS paveica milzīgu darbu, īpaši pirmajā posmā, kad atbraucām. Sākot ar izmitināšanu, kamēr spēlētāji atrod jaunas darba vietas, bet tagad arī uzturēšanās viesnīcā. Sports ir arī bizness, tāpēc ceram, ka ar šo spēli varam atgūt kādus līdzekļus."

Pēc spēles pret Gruziju Ukraina 4. jūlijā izbraukumā spēkosies ar Ziemeļmaķedoniju, noslēdzot kvalifikācijas posmu 7. jūlijā Rīgā pret Spāniju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās