foto: Edijs Pālens/LETA
Ābols un Skudra “kausies” Velsas ledus pilī
Latvijas čempioni Zemgale"/LLU un tās galveno treneri Arti Ābolu jaunajā sezonā gaidīs jauni starptautiski izaicinājumi, tostarp dalība IIHF Kontinentālā kausa izcīņā.
Hokejs
2022. gada 22. jūnijs, 13:16

Ābols un Skudra “kausies” Velsas ledus pilī

Māris Siliņš

Jauns.lv

Latvijas čempione hokejā "Zemgale"/LLU rudenī debitēs IIHF Koninetālā kausa izcīņā, sacensības sākot ar trešo jeb pusfināla grupu turnīru Velsas galvaspilsētā Kārdifā.

IIHF paziņojusi, ka Arta Ābola trenētās komandas pretinieki būs mājinieki Kārdifas “Devils” un Karagandas “Saryarka” komanda, kuru trenē Pēteris Skudra.

Vēl vieni pretinieki tiks nosidroti ieprieksējā turnīra kārtā, kur piedalīsies Francijas “Angers”, Ungārijas “Ferencvarosi”, Rumānijas “Mercurea Ciuc” un kāda no pirmās kārtas uzvarētājām.

Kontinentālās kausa izcīņas trešā kārta tiks aizvadīta no 18. līdz 20. novembrim.

Latvijas čempione "Zemgale"/LLU nākamajā sezonā gatavojas spēlēt Somijas otrajā jeb “Mestis” līgā. Faktiski tas jau ir nolemts, taču šonedēļ Latvijā ierodas līgas pārstāvji, lai atrisinātiu pēdējās neskaidrības un vienotos par ilgtermiņa sadarbību. Pēc tam tiks sākts darbs pie komandas sastāva komplektācijas, kurā būs divi stūrakmeņi: Latvijas hokeja talantīgākie jaunieši līdz 23 gadu vecumam un apmēram pusotra maiņa ar pieredzējušiem spēlētājiem. Komandas treneris joprojām būs Artis Ābols.

Velsas ledus pilī, kur notiks Kontinentālā kausa trešā posma turnīrs, "Zemgale"/LLU īpaši principiāla cīņa solās būt pret Karagandas “Saryarka”. “Ābols pret Skudru” jābūt skaļai izkārtnei hokeja fanu acīs, turklāt šai spēlei varētu būt liela nozīme cīņā par vienu no divām ceļazīmēm uz finālu.

Līdz jaunajai sezonai vēl labs laiciņš, taču jau zināms, ka Karagandā spēlēs arī vairāki Latvijas hokejisti. Līgumus pagarinājuši aizsargs Edgars Siksna, uzbrucēji Deniss Fjodorovs un Daņila Larionovs.

“Saryarka” ir Kontinentāla kausa vicečempioni, kas aizvadītaā sezonā uzvarēja visas trīs spēles pusfināla grupā, bet finālturnīrā Alborgā atzina Polijas “Cracovia” pārākumu.

Kārdifas “Devils” ir Lielbritānijas līgas čempioni, lai gan reglārajā sezonā tika izcīnīta trešā vieta. Komandas sastāvu veido lielākoties pieredzējuši kanāieši, kuri aizvadītajā sezonā bija vairāk nekā puse no komandas sastāva. Kārdifas klubs iepriekš četras reizes spēlējis IIHF Čempionu līgā un atsevišķās spēlēs uzvarēja Šveices, Čehijas, Austrijas un Zviedrijas labākos klubus.

Līmeņa salīdzināšanai atgādināsim, ka pērn Latvijas čempioni “Olimp/”Venta” tajā pat trešajā posmā zaudēja visas trīs spēles, tostarp 2:3 pret citu britu līgas pārstāvi Šefīldas “Steelers” un 2:7 pret finālturnīrā trešajā vietā palikušao Alborgas “Pirates”.

20 vienības no 20 valstīm spēkosies Kontinentālā kausa turnīrā, kas tiks aizvadīts no šī gada septembra līdz 2023.gada janvārim. Turnīrs tiks izspēlēts četrās kārtās, tāpat šī turnīra uzvarētājai būs iespēja kvalificēties IIHF Čempionu līgai.