foto: REUTERS/SCANPIX
Mbapē tomēr piekrīt palikt PSG
Kilians Mbapē tomēr turpinās spēlēt Parīzes "Saint Germain".
Futbols
2022. gada 21. maijs, 22:21

Mbapē tomēr piekrīt palikt PSG

Jauns.lv / LETA

Franču futbola zvaigzne Kilians Mbapē ir pagarinājis līgumu ar pašreizējo klubu Parīzes "Saint-Germain" (PSG) uz trim gadiem, sestdien paziņoja klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

""Saint-Germain" ar prieku paziņo, ka  Mbapē ar klubu ir parakstījis trīs gadu līguma pagarinājumu. Francijas izlases uzbrucējs ir parakstījis jaunu vienošanos ar Parīzes klubu līdz 2025.gada 30.jūnijam," vēsta klubs savā tīmekļa vietnē.

"Vēlos paziņot, ka esmu izvēlējies pagarināt līgumu ar Parīzes "Saint-Germain", un, protams, esmu gandarīts. Esmu pārliecināts, ka šeit varu turpināt augt klubā, kas nodrošina visu nepieciešamo, lai cīnītos visaugstākajā līmenī," saka Mbapē. "Es arī priecājos turpināt spēlēt Francijā, valstī, kurā esmu dzimis, kurā esmu uzaudzis un kur esmu kļuvis par to, kas esmu."

Pirms Francijas čempionāta pēdējās sezonas spēles sestdien savā laukumā ar "Metz" Mbapē laukumā iznāca ar krekliņu, uz kura bija rakstīts viņa uzvārds un skaitlis 2025.

Mbapē, kurš Parīzes klubam 2017.gadā pievienojās no "Monaco", ar 168 vārtiem un 87 rezultatīvām piespēlēm 216 spēlēs visos turnīros jau ir kļuvis par tā visu laiku otro labāko vārtu guvēju.

23 gadus vecais uzbrucējs ir palīdzējis klubam izcīnīt četrus "Ligue 1" titulus (2018.-2020. un 2022.gadā), trīsreiz uzvarēt Francijas kausā (2018., 2020. un 2021.), divreiz iegūt Līgas kausu (2018. un 2020.) un divreiz - Francijas superkausu (2019. un 2020.).

Mbapē 2020.gadā pirmo reizi karjerā sasniedza Čempionu līgas finālu, bet divus gadus iepriekš jau bija palīdzējis Francijas izlasei tikt pie panākuma 2018.gada Pasaules kausa izcīņā.

Spānijas virslīgas "La Liga" prezidents Havjers Tevass pēc tam, kad spēlētājs bija noraidījis "Real" piedāvājumu, PSG līguma pagarināšana ar Mbapē nosauca par "apvainojumu futbolam".

"Tas, ko PSG dara, pagarinot līgumu ar Mbapē ar tik milzīgām naudas summām pēc pēdējo sezonu zaudējumiem 700 miljonu eiro apmērā un ar algu fondu, kas pārsniedz 600 miljonus eiro, ir apvainojums futbolam," "tviterī" ierakstīja Tevass.

PSG prezidents Nasers al Helaifi "ir tikpat bīstams kā Superlīga", viņš piebilda, atgādinot par 12 Eiropas lielāko klubu projektu pagājušā gada aprīlī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās