foto: Edijs Pālens/LETA
Renārs Krastenbergs: pārāk daudz respektējām pretiniekus
Renārs Krastenbergs uzskata, ka Latvijas izlase kaut cik sakarīgi sākusi spēlēt vien no otrās trešdaļas.
Hokejs
2022. gada 20. maijs, 11:29

Renārs Krastenbergs: pārāk daudz respektējām pretiniekus

Jauns.lv / LETA

Latvijas valstsvienība pirmajā trešdaļā pārāk daudz respektēja savus pretiniekus Čehijas hokejistus, norādīja Latvijas izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase spēkojas ar Čehiju

gallery icon
38

Jau ziņots, ka Latvija, vienīgos vārtus gūstot Artūram Kuldam, ar rezultātu 1:5 (0:5, 0:0, 1:0) atzina Čehijas pārākumu.

"Pirmajā trešdaļā pārāk daudz respektējām pretiniekus," neveiksmīgu pirmo periodu skaidroja Krastenbergs. "Arī nervozējām, salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm. Kaut kur nepaņēmām ripas līdz galam. Viņi ir laba komanda un ātri iemeta savus vārtus. Nevar tā sākt svarīgas spēles."

Latvijas hokeja izlases līdzjutēji Tamperē

gallery icon
39

Savukārt otrajā periodā Latvijas izlases vārtos Elvi Merzļikinu nomainīja Artūrs Šilovs, bet noslēdzošajā trešdaļā vienīgos vārtus Latvijas labā guva Kulda. Arī Krastenbergs izcēla, ka vien otrās trešdaļas sākumā Latvijai izdevās parādīt kaut cik cienīgu spēli laukumā.

"Tad beidzot sākām spēlēt savu spēli un vairs nerespektējām pretiniekus tik daudz. Domāju, ka īpaši labi sanāca trešajā trešdaļā, un no tā vajadzētu veidot spēli arī rīt," viņš teica.

Jau piektdien Latvija stāsies pretī Austrijas hokejistiem, tomēr Krastenbergs atklāja, ka domāt par nākamo maču uzreiz pēc zaudējuma ir grūti, jo nākas pārdomāt vēl iepriekšējā spēlē pieļautās kļūdas.

Latvijas hokeja izlase treniņā Tamperē dienu pirms mača ar Čehiju

Latvijas hokeja izlase treniņā Tamperē dienu pirms mača ar Čehiju.

gallery icon
66

"Protams, nebūs viegli aizmigt pēc tādas spēles, jo būs daudz pārdomu," norādīja uzbrucējs. "Bet jādara viss, ko vien varam, lai rīt tas neatkārtotos."

Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

B apakšgrupā līdere pēc četrām kārtām ar 11 punktiem ir Zviedrija, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet tālāk ar astoņiem punktiem ir ASV un septiņiem - Čehija. Ar pieciem punktiem seko Norvēģija, pa trim punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās