Sporta zvaigznes
2022. gada 22. maijs, 08:25

"Atrāvos no uzticama drauga," - kultūrists Māris Šveiduks staigā ar milzu zilumu zem acs

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Pazīstamais kultūrists, Latvijas un pasaules čempions fitnesā Māris Šveiduks aizvadītajā nedēļā iekļuva nepatīkamā negadījumā. Nu liepājnieks staigā ar milzu zilumu zem kreisās acs.

“Atrāvos no uzticama drauga,” notikušo žurnālam "Kas Jauns" komentējis Māris, uzreiz gan piebilstot, ka šis viņa draugs ir elektriskais skrejritenis, ar kuru piedzīvojis kritienu uz asfalta.

Par laimi, smagas traumas netika gūtas, negadījuma sekas ir vien pamatīgs izbīlis un uzsista acs. “Viss ir kārtībā! Kam negadās. Izskatās, ka esmu diezgan veiksmīgi ticis cauri, taču aicinu ikvienu skrejriteņa braucēju aizdomāties par drošību. Tas tomēr ir diezgan ātrs pārvietošanās līdzeklis, ritentiņi tam ir maziņi, trāpās kāds akmentiņš apakšā, un, lai arī pats esi neuzmanīgs, – “čau” – pat nepaspēsi neko saprast, ka guli jau uz zemes. Tagad pēc savas pieredzes varu teikt: ja, braucot ar velosipēdu, šādās situācijās ir kāda sekundes desmitdaļa, lai reaģētu uz kritienu un spētu sagrupēties, tad ar skrejriteni tas tomēr ir diezgan neiespējami,” stāsta Māris.

foto: no privātā arhīva
Pazīstamais kultūrists savos 62 gados joprojām ir lieliskā fiziskā formā.

Viņš pats tā arī nav sapratis, kāpēc noticis kritiens. “Viss bija tik negaidīti un pēkšņi. Ātrums tomēr liels – 25 kilometri stundā. Es pat neievēroju, kas bija pie vainas. Braucu, un pēkšņi jau lidoju. Varbūt biju par kaut ko aizdomājies... Tiešām nezinu. Bet tas nenozīmē, ka arī turpmāk vairs nebraukšu ar elektrisko skrejriteni. Es to pirms kāda laika iegādājos un šad tad izmantoju. Bet nu man būs mācība, ka jābūt piesardzīgākam, nevis jājoņo. Man šoreiz kāds augstākais spēks stāvēja blakus, jo neguvu nopietnākas traumas, nav lauzts ne deguns, ne seja, ne pirksti. Tāpēc, esiet uzmanīgi, turklāt ņemiet vērā, ka tas ir samērā ātrs, turklāt ar to nemaz tik strauji nevar nobremzēt,” nosaka kultūrists Māris Šveiduks.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!