foto: Shutterstock
Sākas atlases sacensības LOK rīkotajai nometnei "Personības akadēmija"
Citi sporta veidi
2022. gada 17. maijs, 10:48

Sākas atlases sacensības LOK rīkotajai nometnei "Personības akadēmija"

Jauns.lv

Turpmākās divas vienas Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā un 24.maijā Valmierā, renovētajā Jāņa Dāliņa stadionā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projektā "Sporto visa klase" notiks atlases sacensības nometnei "Personības akadēmija", portālu Jauns.lv informēja LOK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensības paredzētas 5. un 6.klašu skolēniem. Katrā sacensību dienā būs piecas dažādas stafetes ar uzdevumiem jauniešiem.

"Personības akadēmijas " nometnes atlases sacensībās ir iespēja piedalīties klasēm no visas Latvijas. Šī gada sacensībām pieteikušās 42 klases no 28 dažādām skolām jeb vairāk nekā 930 bērni.

50 labākajiem skolēniem būs iespēja braukt uz "Personības akadēmijas" nometni, kas tiks rīkota Valmierā.

"Personības akadēmija" ir daļa no LOK un VAS "Latvijas loto" 2021.gadā kopīgi sāktās iniciatīvas "Kustība, kas vieno", kuras īstenošanas laikā valsts ar nacionālās loterijas atbalstu novirza līdzekļus sporta un aktīva dzīvesveida veicināšanai Latvijas iedzīvotāju, īpaši jauniešu vidū.

Sadarbībā ar "Latvijas loto", sākot ar 2021.gada oktobri ik nedēļu ar valsts mēroga izlozes starpniecību tiek izlozēta viena "Sporto visa klase" skola, kas saņem 5000 eiro sporta dzīves uzlabošanai. Līdz šim 5000 eiro saņēmusi 31 skola. Iegūto finansējumu skolas var izmantot pēc saviem ieskatiem kādam no sekojošiem mērķiem - sporta infrastruktūras uzlabošanai, ekipējuma un inventāra iegādei vai pedagogu, treneru vai citu speciālistu atalgojumam.

Šogad tiks organizēta jauniešu nometne "Personības akadēmija", kurā būs iespēja piedalīties 50 labākajiem projekta "Sporto visa klase" dalībniekiem. Nometne ir kā jauns projekta "Sporto visa klase" atzarojums un iespēja jauniešiem pilnveidot un nostiprināt savu personību, prasmes un lieliski pavadīt laiku kopā ar vienaudžiem, kā arī iedvesmoties no olimpiešiem un citām profesionālām personībām.

Programmā "Sporto visa klase" iepriekšējā sezonā piedalījās 7200 bērnu no 320 klasēm un 65 Latvijas pašvaldībām.

Programma "Sporto visa klase" radīta 2013. gadā ar mērķi 2.-6.klašu grupām mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, motivēt nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās. Tā ir iespēja izzināt dažādus sporta veidus, kā arī stiprināt izpratni par kopīga rezultāta sasniegšanu kā vienotai komandai. Idejas autors ir Latvijas Olimpiskās komitejas šā brīža prezidents Žoržs Tikmers.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās