foto: Ekrānuzņēmums no LTV Ziņu video
Rīgas maratona laikā trasē iebraucis auto
Citi sporta veidi
2022. gada 15. maijs, 18:14

Rīgas maratona laikā trasē iebraucis auto

Jauns.lv

Svētdien Rīgā notikušā "Rimi" Rīgas maratona laikā norobežotajā trasē iebraucis kāds spēkrats. Valsts policija (VP) ziņo, ka autovadītājam ir noformēti divi administratīvie protokoli un atņemtas autovadītāja tiesības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VP informē, ka šodien ap pulksten 14.30 Rīgā maratona laikā tās trasē nokļuva pirmšķietami dezorientējies 1939. gadā dzimis vīrietis.

Vīrietis ar automašīnu "Mercedes Benz" devās virzienā no Eksporta ielas uz 11. Novembra krastmalas pusi un krustojumā ar Muitas ielu, neievērojot 301. aizliedzošo ceļa zīmi “Iebraukt aizliegts”, kā arī, pilnībā nereaģējot uz VP rīkojumu nekavējoties apturēt transportlīdzekli, iebrauca aizliegtajā zonā – maratona trasē.

Notikušo piefiksējis LTV Ziņu dienests.

VP darbinieks un divi apsardzes darbinieki steidzās pakaļ, lai vīrieti apturētu, un pēc aptuveni 50 metriem mašīna apstājās. Atbilstoši norādījumiem, transportlīdzeklis tika apgriezts braukšanai pretējā virzienā un izvadīts ārpus trases, kur turpmāko darbu ar vīrieti veica VP.

"Vēršam uzmanību, ka šajā gadījumā nekādus citus apstādināšanas līdzekļus, tai skaitā, piemēram, šaujamieroča pielietošana vīrieša automašīnas apturēšanai, nevarēja tikt pielietota, vērtējot iespējamos riskus ar apkārt esošo cilvēku drošību maratona vietā, kā arī ievērojot, ka pie automašīnas stūres ir kungs gados, lai neeskalētu situāciju personu satraucot vēl vairāk, kas potenciāli varētu novest pie vēl nedekvātākas rīcības," raksta VP.

"Rimi Rīgas maratons 2022" fotogrāfijās

gallery icon
38

Cienījamā vecuma kungam tika noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli. Viens par 301. ceļa zīmes “Iebraukt aizliegts” neievērošanu, par ko jau piemērots sods atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 75. panta otrai daļai 55 eiro apmērā. Un otrs par transportlīdzekļa vadīšanu ar nederīgu medicīnisko izziņu, par ko vīrietim piemērots sods 40 eiro apmērā, kā arī noņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Šis nav bijis vienīgais šodien novērotais neadekvātais šoferis, liecina aculiecinieku informācija sociālajos tīklos.

Jau ziņots, ka dalībai dažādās pasākuma distancēs nedēļas nogalē kopumā bija reģistrējušies 17 033 dalībnieki no 76 pasaules valstīm. Maratonā uzvarējuši Etiopijas skrējēji Deribe Robi Melka un Mekurija Arebu Zenebe.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada un šogad bija 32.reize, kad skrējēji devās Latvijas galvaspilsētas ielās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās