foto: LETA
Vītoliņš: pie zaudējuma esam vainīgi mēs visi
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Pasaules hokeja čempionāta spēles starp Latvijas un ASV valstsvienībām ''Nokia'' arēnā Tamperē.
Hokejs
2022. gada 13. maijs, 20:59

Vītoliņš: pie zaudējuma esam vainīgi mēs visi

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases neveiksmē ir vainīga visa komanda, sarunā ar žurnālistiem pēc pirmās spēles pasaules čempionātā teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase ar rezultātu 1:4 (0:3, 0:1, 1:0), vienīgos vārtus gūstot Andrim Džeriņam, atzina ASV hokejistu pārākumu.

Galvenais treneris izcēla, ka spēles gaita bijusi nevienmērīga, un, neskatoties uz zaudējumu, Latvijai bija vārtu gūšanas iespējas, tomēr atkal pievīla šo momentu realizācija.

"Spēlējām tā kā vajadzēja, bija daudz momentu, bet kvalitāte mūs pievīla, jo pret spēcīgiem pretiniekiem ir jāmet iekšā," pēc zaudējuma secināja Vītoliņš. "Labi tas, ka puiši turpināja spēlēt arī trešajā trešdaļā, kad likās, ka rezultāts nav izdevies, mēs cīnījāmies līdz galam. Varbūt viņi atkāpās, bet mēs spēlējām savu spēli."

Latvijas hokeja izlase Tamperē spēkojas ar ASV

gallery icon
34

Vītoliņš norādīja, ka pēc šī mača izlasei ir jāuzlabo disciplīna, kā arī jāvērš uzmanība pret kvalitāti, kādā tiek aizvadītas viss spēles pamatlaiks. "Izdarīsim secinājumus. Mums jāpielabo disciplīna, jo bija pārspēlētas maiņas, ko amerikāņi arī izmantoja. Nekas traģisks nav noticis, gatavojamies nākamajai spēlei," viņš piebilda.

Galvenais treneris norādīja, ka amerikāņi spēlēja nestandarta mazākumu, kas viņiem izdevies arī ļoti augstu vidus zonā, kā rezultātā bija grūti sameklēt brīvo spēlētāju un vairākuma izspēle nedevās.

Rosība hokeja fanu teltī pie "Arēnas Rīga", kad Latvija spēkojas ar ASV

gallery icon
39

Vairākiem spēlētājiem šis mačs bija pirmais pasaules meistarsacīkstēs, taču pēc Vītoliņa domām hokejistiem debija izdevusies atzīstami. "Bija nedaudz uztraukums, bija kaut kur haotisks hokejs, bet visi centās, visi mēģināja. Uz soliņa arī visi viens otru uzmundrināja, bet domāju, ka nākamajā spēlē un tālāk būs labāk un labāk," stāstīja treneris.

Latvijas vārtus sargāja Elvis Merzļikins, kurš jau pirmās trešdaļas pirmajās 12 minūtēs tika pārspēts trīs reizes, taču domas veikt vārtsargu maiņu Latvijas treneru korpusam nav bijis.

"Saprotu, varbūt tā nebija tā spilgtākā spēle, bet jāļauj iejusties, jādabū stabilitāte arī vārtsargam. Mēs uz Elvi ceram, tāpēc domāju, ka viņš vēl parādīs savu labāko spēli. Pie zaudējuma esam vainīgi mēs visi, arī es, un mēs ejam tālāk uz nākamo spēli," teica Vītoliņš.

Jau rīt Latvijas valstsvienība stāsies pretī Somija hokejistiem, kuri februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta godalgas. Galvenais treneris izcēla, ka abas komandas ir gandrīz vienādās situācijās, jo gan Latvijai, gan Somijai tā būs otrā spēle divās dienās.

"Varbūt kaut kur nogurums būs, jo tomēr divas spēles, bet somiem arī būs divas spēles pēc kārtas," rītdienas maču raksturoja Vītoliņš. "Un vēl tribīnes būs pilnas. Olimpiskie čempioni, protams, mums būs vēl viens pārbaudījums. Ja šeit amerikāņi bija jauni un ātri, tad tagad nāk pretī olimpiskie čempioni ar pieredzi. Domāju, ka momenti būs, tie tikai jārealizē."

Sestdien Latvija krustos nūjas ar Somiju, pirmdien būs mačs ar Norvēģiju, 19.maijā pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. 22.maijā Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs ar maču pret Zviedriju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās