foto: USA Today Sports
VIDEO: Bertāns realizē četrus tālmetienus un palīdz "Mavericks" izlīdzināt rezultātu sērijā
Dalasas "Mavericks" basketbolists Dāvis Bertāns.
Basketbols
2022. gada 9. maijs, 06:20

VIDEO: Bertāns realizē četrus tālmetienus un palīdz "Mavericks" izlīdzināt rezultātu sērijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva 12 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrās kārtas ceturtajā spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 111:101 (37:25, 31:31, 19:22, 24:23) pārspēja Fīniksas "Suns" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 2-2.

Bertāns svētdien spēlēja 12 minūtes un 52 sekundes, grozā raidot četrus no sešiem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, "Mavericks" komandai ar latvieti laukumā ielaižot par trīs punktiem vairāk nekā iemetot.

Luka Dončičs spēli noslēdza ar 26 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām. Dorians Finnijs-Smits karjeras rezultatīvākajā "play-off" spēlē guva 24 punktus, visus ar tālmetieniem, un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, kamēr 18 punkti bija Džeilenam Bransonam.

"Suns" komandu no zaudējuma neglāba Devina Bukera 35 punkti. Deandrē Eitons guva 14 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, kamēr Kriss Pols sakrāja piezīmju normu un maču pabeidza ar septiņām rezultatīvām piespēlēm un pieciem punktiem.

Pirmajā puslaikā mājinieki izcēlās ar teicamu precizitāti aiz perimetra (58%), kas ļāva nostiprināties vadībā. Ātri pie savām pirmajām tehniskajām piezīmēm tika abu komandu līderi Dončičs un Bukers.

Bertāns spēlē iesaistījās divarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām un arī viņš divreiz bija precīzs no tālienes, ar otro piegājienu panākot 37:25 - rezultātu, ar kādu noslēdzās pirmās 12 minūtes.

Rūjienietis tādā pašā ritmā turpināja arī nākamo ceturtdaļu un bija nekļūdīgs arī nākamās divas reizes, kad izpildīja tālmetienus - 43:27. Pirmā puslaika pēdējās astoņās minūtēs latvietis nespēlēja, bet dalasieši saglabāja vadību pirms došanās pārtraukumā (68:56).

Piezīmju problēmā ātri iedzīvojās viens no "Suns" atslēgas spēlētājiem Pols, kurš pirmā puslaika beigās ceturto reizi mačā pārkāpa noteikumus, bet otrā puslaika sākumā tika pie piektā pārkāpuma.

Bertāns otrajā puslaikā spēlē iesaistījās trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, bet grozam neuzbruka un ceturtā ceturkšņa sākumā tika nomainīts. Dalasieši turpināja atrasties vadībā un nepilnas deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām pretinieku situāciju sarežģīja Pola sestā piezīme, kas nozīmēja, ka viņam mačs ir beidzies.

"Suns" tā arī neatspēlējās un "Mavericks" svinēja uzvaru. Pēdējā minūtē laukumā bija arī Bertāns, kurš tikai otro reizi mačā nerealizēja tālmetienu. 

Dalasas "Mavericks" pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Jūtas "Jazz" un pirmo reizi kopš 2011. gada sasniedza otro kārtu. Pamatturnīra labākā komanda Fīniksas "Suns" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans".

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Suns" ar 64 uzvarām bija pirmā visā līgā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās