Citi sporta veidi
2022. gada 7. maijs, 18:24

Graudiņa pārvar arī NCAA čempionāta trešo kārtu

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa kopā ar Dienvidkalifornijas Universitātes komandu "Trojans" sestdien pārvarēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas finālturnīra trešo kārtu.

Dienvidkalifornijas Universitātes komanda, kas izsēta ar pirmo numuru, ar 3-1 pārspēja Floridas Pavalsts universitātes (5.) "Seminoles" vienību.

Pirmajos setos trīs dueļos pārākas bija "Trojans" volejbolistes, divos - pretinieces. Pirmo punktu par uzvaru arī otrajā setā "Trojans" vienībai deva Deleinija Meipla un Džūlija Skolsa, kas savu dueli trešo pāru cīņā uzvarēja ar 2-0 (21:6, 21:10).

Rezultāts tika izlīdzināts otro pāru cīņā, kur pretinieces bija pārākas ar 2-0 (21:19, 21:18).

Ceturto numuru cīņā "Trojans" labā uzvaru ar 2-0 (21:19, 24:22) izcīnīja dvīņumāsas Odrija un Nikola Norsas, bet izšķirošo uzvaru panāca Graudiņa pārī ar Heiliju Hārvardu, ar 2-1 (21:12, 12:21, 15:9) pieveicot pāri Medija Endersone/Brūka Bauere,
"Trojans" tā bija 35.uzvara sezonas 36 mačos, kā arī 34.uzvara pēc kārtas.

Šai cīņai vajadzēja notiks jau piektdien, taču negaisa dēļ spēles tika pārceltas uz sestdienu.

Uzvarētāju zara finālā "Trojans" sestdien tiksies ar Kalifornijas Universitātes Losandželosā (UCLA) vienību "Bruins", kura rangā ir otrā, bet turnīrā izsēta ar trešo numuru.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā "Trojans" trešdien ar 3-0 pieveica Tenesī Mārtinas Universitātes vienību "Skyhawks" (16.), bet piektdien otrajā spēlē ar tādu pašu rezultātu pievarēja Floridas Altantijas universitātes vienību "Owls" (8.).

Jau ziņots, ka Anetes Namiķes pārstāvētā Stetsona universitātes komanda "Hatters", kas izsēta ar 14.numuru, sacensības beidza pirmajā kārtā, ar 2-3 zaudējot Kalifornijas Universitātes vienībai "Bruins" (3.).

Pagājušajā sezonā Graudiņa kopā ar komandas biedrenēm izcīnīja NCAA čempiontitulu, finālā ar rezultātu 3-1 pārspējot Kalifornijas Universitātes vienību "Bruins".