foto: Nora Krevņeva Baibakova
Slavenais Torstens Finks pēc neveiksmes kritizē Latvijas futbola infrastruktūru
"Riga" galvenais treneris Torstens Finks cer, ka sākot spēlēt uz dabīga zālāja laukumiem viņa komanda varēs parādīt labākas kvalitātes futbolu.
Futbols
2022. gada 3. maijs, 06:21

Slavenais Torstens Finks pēc neveiksmes kritizē Latvijas futbola infrastruktūru

Māris Siliņš

Jauns.lv

Vācijas futbola speciālists, “Riga FC” komandas galvenais treneris Torstens Finks pēc 0:3 zaudējuma Valmierā veltīja kritiku Latvijas futbola infrastruktūrai, tieši daudzajām spēlēm uz nekvalitatīviem mākslīgajiem laukumiem.

Latvijas klubu futbola bagātākā komanda “Riga” jaunās sezonas ievadā zaudējusi trīs no četrām spēlēm pret tiešajiem konkurentiem cīņā par valsts čempionu titulu. Nedēļas laikā 1:2 galvaspilsētas derbijā pret RFS un 0:3 izbraukumā Valmierā noteikti nav tie rezultāti, kādus gaida allaž prasīgā kluba vadība.

Komandas galvenais treneris Torstens Finks ir šā brīža slavenākā personība mūsu futbolā, kurai no kādreizējiem spēlētāja slavas zenīta mirkļiem un uzvaras UEFA Čempionu līgā Minhenes “Bayern” sastāvā ir nācies saskarties ar realitāti, kādā aizrit Latvijas čempionāta spēles. Pirms sezonas sociālajos tīklos pašmāju futbola līdzjutēji smīkņāja par to, kādas emocijas Finkam sagādās Daugavpils “Celtnieka” stadiona apmeklējums. Tagad ir skaidrs, ka tas jau pēc vienas vizītes ir palicis viņa atmiņā.

“Redzēsim, kas notiks tad, kad komandas pāries uz normālas zālītes. Tā būs pavisam cita spēle, kas vairs neatgādinās futzālu. Teikšu, ka Latvijas futbols nav pelnījis tādus laukumus. Uz mākslīgā zālāja vienmēr ir sarežģīti spēlēt, bet ja tie vēl ir sliktas kvalitātes laukumi.... Liepājā nav labs laukums, Daugavpilī vispār ir katastrofa. Tādi laukumi ir par sliktu labām komandām un labam furbolam. Ja gribam, lai šeit būtu vairāk fanu tribīnēs, tā ir pirmā lieta, ko vajadzētu uzlabot. Ir jāveido labāka infrastruktūra. Skaidrs, ka te nebūs stadioni ar 100 000 skatītāju vietām, taču šādi mākslīgā seguma laukumi arī nav risinājums. Kāda motivācija šeit spēlēt, kāda motivācija spēlētājiem atgriezties šajā turnīrā,” kritiskus vārdus Latvijas futbola infrastruktūrai veltīja Finks.

Tiesa, vācu treneris piebilda, lai šo neuztver kā taisnošanos par sliktajiem rezultātiem, jo apstākļi visiem bijuši vienādi un laukuma kvalitāte nav izšķīrusi maču rezultātus. “Mums bja problēmas divās konkrētās spēlēs. Nedomāju, ka tagad vajadzētu meklēt dziļākas problēmas. Pēc diviem zaudējumiem esam zem totāla spiediena un tas nav tas, ko mēs vēlamies. Jāskatās uz priekšu, tās bijušas tikai desmit spēles un jau šonedēļ spēlē pret Liepāju mums būs jauna iespēja,” pašreizējo situāciju komentēja Finks.

Latvijas čempionātā komandas uz dabiskā zālāja laukumiem pāries maija vidū vai pat beigās, lai vēsajā pavasarī neatgriezeniski nesabojātu to segumu. Finks sola, ka viņa komanda tad varēs parādīt kvalitatīvāku futbolu. “Riga” sezonai gatavojās ārzemēs un aizvadīja treniņnometnes siltajās zemēs uz dabīgā zālāja laukumiem Apvienotajos Arābu Emirātos, Turcijā un Kiprā.

“Optibet Virslīgā” pēc desmit kārtām “Valmieras” un “RFS” komandām ir pa 23 punktiem, FK “Liepāja” – 22, “Riga” – 19.

11. kārtas spēles tiks sāktas 5. maijā, bet kārtas centrālais mačs notiks 6. maijā Mežaparkā, kur “Riga” centīsies revanšēties liepājniekiem par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu.