1dienas
17stundas
41minūtes
30sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vācu tenisa zvaigznei Bekeram piespriests 30 mēnešu cietumsods
foto: Mark Thomas/Shutterstock/ Vida Press
Boriss Bekers
Sporta zvaigznes

Vācu tenisa zvaigznei Bekeram piespriests 30 mēnešu cietumsods

Jauns.lv / LETA

Bijušajai vācu tenisa zvaigznei Borisam Bekeram piektdien tika piespriests divarpus gadu cietumsods, Lielbritānijas tiesai atzīstot viņu par vainīgu apsūdzībās, kas saistītas ar 2017.gada maksātnespēju.

Vācu tenisa zvaigznei Bekeram piespriests 30 mēneš...

Seškārtējais "Grand Slam" čempions cietumā izcietīs pusi no ieslodzījuma termiņa par milzīgas naudas pārskaitījumu no sava biznesa konta.

Viņš arī nedeklarēja īpašumu Vācijā un slēpa 825 000 eiro parādu un akcijas tehnoloģiju uzņēmumā.

Šomēnes viņš tika attaisnots vēl 20 apsūdzībās, tostarp deviņās apsūdzībās par savas spožās tenisa karjeras laikā izcīnīto trofeju un medaļu neatdošanu.

Bekers zvērinātajiem sacīja, ka nezina šo trofeju atrašanās vietu. To skaitā ir arī divas no trim Vimbldonas vienspēļu turnīra uzvarētāja trofejām.

Londonas tiesa pagājušajā nedēļā atzina bijušo vācu tenisa zvaigzni Borisu Bekeru par bankrotējušu, jo ilgu laiku viņš nav spējis bankai atmaksāt parādu. Šonedēļ Boriss ieradās savā Londonas ofisā ar “Porsche” markas auto, kuru novietoja blakus savai “Maserati” mašīnai.

Boriss Bekers pēc bankrota brauc ar “Porsche” un “Maserati”

Londonas tiesa pagājušajā nedēļā atzina bijušo vācu tenisa zvaigzni Borisu Bekeru par bankrotējušu, jo ilgu laiku viņš nav spējis bankai ...

Tiesnese Debora Teilore pirms piektdienas tiesas lēmuma bija atbrīvojusi Bekeru, kurš tīņa vecumā Vimbldonā uzvarēja kā neizsētais tenisists, pret drošības naudu.

Uz tiesas sēdi viņš ieradās kopā ar savu partneri Lilianu de Karvalju Monteiru.

Bijušais pasaules ranga līderis zvērinātajiem pastāstīja, ka viņa 50 miljonu ASV dolāru (47,3 miljoni eiro) lielos ienākumus tenisista karjeras laikā samazināja dārgā šķiršanās no viņa pirmās sievas Barbaras Bekeres, bērna uzturēšanas maksājumi un "dārgas dzīvesveida saistības".

Kā jau kārtīgs vācietis, arī tenisa zvaigzne Boriss Bekers ar sievu Liliju devies uz Oktoberfest svētkiem Minhenē.

Boriss Bekers ar sievu līksmo Oktoberfest

Kā jau kārtīgs vācietis, arī tenisa zvaigzne Boriss Bekers ar sievu Liliju devies uz Oktoberfest svētkiem Minhenē.

Bekers stāstīja, ka bija "šokēts" un "apmulsis", kad 2017.gada jūnijā tika pasludināts par bankrotējušu saistībā ar neatmaksātu aizdevumu vairāk nekā triju miljonu mārciņu (3,58 miljoni eiro) apmērā par viņa īpašumu Maljorkā (Spānija).

Vācietis, kurš Lielbritānijā dzīvo kopš 2012.gada, sacīja, ka ir sadarbojies ar pilnvarotajām personām, cenšoties segt izdevumus, pat piedāvājis laulības gredzenu un paļāvies uz padomniekiem, kuri pārvaldīja viņa īpašumus.

Taču bijušais spēlētājs, kuru tiesā atbalstīja viņa partneris un vecākais dēls Noā, saskaņā ar Maksātnespējas likumu tika atzīts par vainīgu četrās apsūdzībās.

Sniedzot liecības, Bekers sacīja, ka savas karjeras laikā nopelnījis "milzīgu naudas summu", maksājot skaidrā naudā par vairākiem īpašumiem.

Taču vācietis, kurš ir trenējis pašreizējo pasaules ranga pirmo raketi serbu Novaku Džokoviču, strādā televīzijā par sporta komentētāju un ir zīmola vēstnieks firmās, tostarp "Puma", sacīja, ka pēc aiziešanas no kortiem 1999.gadā viņa ienākumi ir "dramatiski samazinājušies".

Tenisista Borisa Bekera ārlaulības meita Anna Jermakova zīmola „Riani” skatē Berlīnes modes nedēļā.

Borisa Bekera ārlaulības meita Anna Jermakova zīmola „Riani” skatē

Tenisista Borisa Bekera ārlaulības meita Anna Jermakova zīmola „Riani” skatē Berlīnes modes nedēļā.

Bekers, kurš pirms pārcelšanās uz Lielbritāniju dzīvoja Montekarlo un Šveicē, sacīja, ka viņa finansiālās saistības ietvēra īrētu māju Vimbldonā, par to maksājot 22 000 mārciņu (26 228 eiro) mēnesī.

Viņš bija parādā Šveices iestādēm piecus miljonus franku (4,87 miljoni eiro) un piedevām tikai nedaudz mazāk par vienu miljonu eiro par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un nodokļu nemaksāšanas mēģinājumu Vācijā 2002.gadā.

Viņš sacīja, ka slikta publicitāte ir sabojājusi Bekera zīmolu, kas nozīmē, kas viņam liedza nopelnīt pietiekami daudz naudas, lai nomaksātu savus parādus.

Viņa advokāts Džonatans Leidlovs sacīja, ka Bekers sava bankrota brīdī pārāk "uzticējās un paļāvās" uz saviem padomniekiem.

Bekers satricināja tenisa pasauli 1985.gadā, kad 17 gadu vecumā kļuva par Vimbldonas jaunāko vīriešu vienspēļu sacensību čempionu un atkārtoja šo sasniegumu nākamajā gadā.

Savas spēcīgās serves dēļ viņš tika saukts par "Boom Boom" Bekeru, 1989.gadā trešo reizi uzvarot Vimbldonā.

Bez trim uzvarām vienspēlē Vimbldonā un divām Austrālijas atklātajā čempionātā Bekers 1989.gadā svinēja uzvaru arī ASV atklātajā čempionātā, bet "French Open" viņa labākais sasniegums ir trīsreiz sasniegtais pusfināls.