foto: Juan Carlos García Mate/Pacific Press/Shutterstock/ Vida Press
Pasečņiks un Bertāns palīdz "Real Betis" izcīnīt svarīgu uzvaru pret Šteinberga Manrezas "Baxi"
Anžels Pasečņiks aizvadītajā spēlē izcēlās ar 15 punktiem.
Basketbols
2022. gada 28. aprīlis, 09:56

Pasečņiks un Bertāns palīdz "Real Betis" izcīnīt svarīgu uzvaru pret Šteinberga Manrezas "Baxi"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Dairis Bertāns trešdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā guva attiecīgi 15 un deviņus punktus, Seviljas "Real Betis" izbraukumā svinot uzvaru pār Mārča Šteinberga pārstāvēto Manrezas "Baxi".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Real Betis" viesos svinēja uzvaru ar 102:96 (26:18, 25:25, 19:26, 32:27).

Pasečņiks 22 minūtēs laukumā, realizējot sešus no 11 divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, taču grozam garām lidoja vienīgais tālmetiens. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, divas kļūdas, četras piezīmes, trīs izprovocētas piezīmes, +/- rādītājs -8 un efektivitātes koeficienta astoņi.

Arī Bertāns laukumā devās starta pieciniekā un 20 minūtēs un 12 sekundēs realizēja trīs no pieciem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz kļūdījās, spēli pirms laika beidza piecu piezīmju dēļ, izprovocēja vienu piezīmi pretiniekam, noslēdzot maču ar sliktāko komandā +/- rādītāju -14 un efektivitātes koeficientu septiņi.

Manrezas vienībā Šteinbergs laukumā pavadītajās desmit minūtēs un divās sekundēs guva piecus punktus, realizējot vienīgo divpunktu un vienu no diviem trīspunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, reizi kļūdījās, nopelnīja vienu personīgo piezīmi un noslēdza maču ar +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu četri.

Seviljas komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, desmit rezultatīvām piespēlēm un septiņām kļūdām bija Šenons Evanss, bet Vito Brauns sakrāja 16 gūtos punktus.

Pretinieku vienībā seši basketbolisti sakrāja vismaz desmit punktus, bet par rezultatīvāko ar 17 punktiem un deviņām zem groziem izcīnītām bumbām kļuva Čimā Moneke.

Rolanda Šmita "Barcelona" ar 23 uzvarām 30 spēlēs joprojām ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešā ar 20 panākumiem 30 mačos ir Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut", sestā ar bilanci 19-12 ir Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi", bet Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" ar 17 uzvarām 30 mačos ir septītā. Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM ar 15 uzvarām 30 mačos ir devītā, Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" desmit panākumi 30 dueļos dod 15.vietu, bet Daira Bertāna un Anžeja Pasečņika Seviljas "Real Betis" ar desmit uzvarām 31 spēlē ieņem 16.vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās