foto: IMAGO/Pro Shots/Scanpix
Noskaidroti prestižās "Laureus" balvas ieguvēji
Makss Verstapens.
Sporta zvaigznes
2022. gada 25. aprīlis, 17:28

Noskaidroti prestižās "Laureus" balvas ieguvēji

Jauns.lv / LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions nīderlandietis Makss Verstapens un trīskārtējā Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēja vieglatlētikā jamaikiete Eleina Tompsone-Hera svētdien tiešsaistes ceremonijā Seviljā tika sveikti kā "Laureus" balvas ieguvēji 2021.gada labākā sportista un sportistes kategorijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Verstapens, kurš pirms tam svētdien uzvarēja pasaules čempionāta ceturtajā posmā - Emīlijas Romanjas "Grand Prix", nomainīja iepriekšējo balvas īpašnieku spāņu tenisistu Rafaelu Nadalu, kurš pērn balvu izcīnīja otro reizi.

Savukārt Verstapena konkurents svētdienas sacensībās septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons 2020. gadā balvu dalīja ar argentīniešu futbolistu Lionelu Mesi.

Tompsone-Hera nav pirmā Jamaikas sprintere, kas ieguvusi balvu.

"Zinu, ka Useins Bolts iepriekš jau ir ieguvis "Laureus" balvu. Tāpēc šīs trofejas atvešana mājās uz Karību salām un Jamaiku ir ļoti īpaša," viņa sacīja.

Otro reizi balvu ieguva Itālijas vīriešu futbola izlase, kas pagājušajā gadā svinēja uzvaru Eiropas čempionātā, bet šopavasar nekvalificējās Pasaules kausam.

Britu tenisa zvaigzne Emma Radukanu pēc uzvaras ASV atklātajā čempionātā saņēma balvu "Gada izrāviens".

Ceremonijā tika pasniegta arī virkne īpašu balvu.

Nacionālās futbola līgas (NFL) saspēles vadītājs 44 gadus vecais Toms Breidijs, kurš ir septiņkārtējais "Super Bowl" ieguvējs un pēc pagājušās sezonas beidza sportista karjeru, saņēma balvu par mūža ieguldījumu.

"Šī balva tika dibināta 2000.gadā, kad Nelsons Mandela teica: "Sportam ir spēks mainīt pasauli," un es tam pilnībā piekrītu," sacīja Breidijs. "Pelē toreiz tika piešķirta šī balva. Savukārt Billija Džīna Kinga balvu saņēma pagājušajā gadā. Tie ir cilvēki, kuriem es centos līdzināties."

Minhenes "Bayern" uzbrucējam Robertam Levandovskim, kurš laboja Gerda Millera Vācijas futbola bundeslīgas gūto vārtu rekordu, tika piešķirta balva par izcilu sasniegumu.

Septiņkārtējais pasaules čempions motošosejā itālis Valentīno Rosi, kurš novembrī beidza 25 gadus ilgo sportista karjeru, ieguva "Sporta ikonas" balvu.

Skeitbordiste Skaja Brauna 13 gadu vecumā ieguva balvu "Gada atgriešanās".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Viņa 2020. gada jūnijā treniņā lauza galvaskausu un nereaģēja uz kairinājumiem, kad tika ievesta slimnīcā. Viņa atguvās no savainojuma un sacentās Tokijas olimpiskajās spēlēs, iegūstot bronzu un 13 gadu un 28 dienu vecumā kļūstot par Lielbritānijas jaunāko olimpisko medaļu ieguvēju.

Šveices vieglatlēts Marsels Hugs, kurš startē T-54 veselības grupā, otro reizi tika atzīts par pasaules gada labāko parasportistu. Viņa kontā ir Tokijas paralimpisko spēļu zelts 800, 1500, 5000 metru distancēs un maratonā. 1500 metru distancē viņš sasniedza pasaules rekordu.

Hugs 2021.gadā uzvarēja arī Berlīnes, Ņujorkas un Bostonas maratonos.

Britu BMX braucēja Betanija Šrīvere saņēma balvu "Gada notikums", izcīnot gan olimpisko, gan pasaules čempionāta zelta medaļu. Viņa līdzekļus, lai gatavotos olimpiskajām spēlēm, sakrāja ar atbalstītāju palīdzību, kad Lielbritānijas sporta vadība viņai samazināja atbalstu.

Ar balvām tika atzīmēts arī Madrides "Real" fonds un Čikāgas jauniešu beisbola programma "Lost Boyz Inc.".

Bijušais Vācijas izlases spēlētājs Geralds Asamoā un citi tumšādainie vācu futbolisti, kas pazīstami ar kopēju apzīmējumu "Melnie ērgļi", ieguva "Sportista advokāta" balvu par kampaņu pret rasismu.

Balvas pasniegšanu organizē "Laureus Sports Foundation", un 2021.gada uzvarētājus izvēlējās 71 locekli liela žūrija, kuru vadīja Jaunzēlandes regbija izcilības Šons Ficpatriks.