foto: AFP/Scanpix
Balcers rezultatīvs trešo spēli pēc kārtas
Rūdolfs Balcers (tuvākais) cīņā ar Vladimiru Tarasenko.
Hokejs
2022. gada 22. aprīlis, 10:17

Balcers rezultatīvs trešo spēli pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdien asistēja vārtu guvumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, viņa pārstāvētajai Sanhosē "Sharks" komandai piedzīvojot zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sharks" savā laukumā ar rezultātu 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) zaudēja Sentluisas "Blues".

Balcers mača ceturtajā minūtē pretuzbrukumā augstu piespēlēja Noā Gregoram, kurš bija izvirzījies viens pret vienu pretinieku vārtsargu Džordanu Biningtonu un viņu arī pārspēja. Tie gan bija vienīgie "Sharks" komandas vārti.

Viesi katrā no periodiem guva pa vieniem vārtiem un svinēja uzvaru. "Blues" rindās izcēlās Dakota Džošua, Robērs Tomā un Pāvels Bučņevičs. Tomā pie rezultativitātes punktiem ticis 15 spēlēs pēc kārtas, kas ir atkārtots "Blues" labākais rādītājs kopš 1999./2000.gada sezonas, kad tikpat gara sērija bija Pjēram Tērdženam.

Balcers ceturtdien uz ledus pavadīja 15 minūtes un 57 sekundes, 35 sekundes no tām mazākumā. Viņš šajā mačā vienreiz meta pa vārtiem, pārtvēra vienu piespēli un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas hokejists šosezon 56 spēlēs guvis 11 vārtus, atdevis 12 rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -1. Liepājnieks punktus guvis pēdējās trīs spēles pēc kārtas.

"Sharks" ar 72 punktiem 77 spēlēs ir 13.vietā Rietumu konferencē, kamēr "Blues" ar 105 punktiem 78 cīņās ir ceturtā.

Tikmēr Teodora Bļugera un Zemgus Girgensona pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" un Bufalo "Sabres' komandas izcīnīja uzvaras.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Bostonas "Bruins".

Pitsburgas komandas vārtsargs Keisijs Desmits šajā mačā atvairīja 52 metienus, kas viņam ir labākais rādītājs karjerā. Džeiks Gencels izcēlās ar "hat-trick" un gūtus vārtus pievienoja arī Džeisons Zakers.

Bļugers ceturtdien spēlēja 16 minūtes un 47 sekundes, no tām divas minūtes un 45 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šosezon Bļugers 61 mačā guvis deviņus vārtus, izdalījis 16 rezultatīvas piespēles un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +10.

"Penguins" ar 99 punktiem 78 spēlēs ir septītā Austrumu konferencē, cīņā par trešo vietu Metropolitēna divīzijā apsteidzot Vašingtonas "Capitals". "Bruins" ar tikpat punktiem 77 cīņās šajā konferencē ir pozīciju augstāk.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt "Sabres" izbraukumā ar 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils".

Otrajā periodā  Kails Okposo un Aleks Taks nepilnas minūtes laikā mazākumā guva divus vārtus. Tāpat viesiem savus pirmos vārtus NHL guva pērnā gada drafta pirmais numurs Ouens Pauers, kā arī izcēlās Rasmuss Dālins un Džefs Skiners. "Devils" rindās vārtus guva Ņikita Ohotjuks, kuram tā bija debijas spēle, kā arī Jespers Bokvists.

Girgensons uz ledus bija 13 minūtes un 16 sekundes, no tām trīs minūtes un 53 sekundes mazākumā. Šajā laikā viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja astoņos no 12 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 53 cīņās guvis desmit vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficientu -8.

Abas komandas zaudējušas cerības spēlēt Stenlija kausa izcīņā. "Sabres" ar 71 punktu 79 spēlēs ir 11. Austrumu konferencē, kur "Devils" ar 61 punktu 77 mačos ieņem 14. pozīciju.

NHL regulārajā čempionātā komandas aizvadīs 82 spēles.