foto: Mario Diaz Rasero / Medialys Ima/ Vida Press
Bertānam un Pasečņikam svarīga uzvara Spānijā; Gražulis un Strautiņš rezultatīvi Itālijā
Dairis Bertāns.
Basketbols
2022. gada 16. aprīlis, 21:01

Bertānam un Pasečņikam svarīga uzvara Spānijā; Gražulis un Strautiņš rezultatīvi Itālijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns sestdien guva 11 punktus, un Anžejs Pasečņiks pievienoja septiņus punktus, viņu pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" komandai Andorā, svinot uzvaru Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Seviljas basketbolisti izbraukumā uzvarēja Andoras "Morabanc" vienību ar 93:76 (24:18, 22:20, 27:24, 20:14).

Bertāns, kurš laukumā devās pamatsastāvā, 26 minūtēs un 32 sekundēs grozā raidīja visus trīs "trejačus" un divus no trim soda metieniem. Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, +/- rādītājs +5 un efektivitātes koeficients 13.

Pasečņiks 15 minūtēs un 54 sekundēs laukumā realizēja visus trīs divpunktu metienus un vienu no trim soda metieniem. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pa četrām reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja piezīmes pretiniekiem, kā arī sakrāja +/- rādītāju +5 un nopelnīja efektivitātes koeficientu astoņi.

Rezultatīvākais "Real Betis" rindās ar 29 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm bija Šenons Evanss, bet pretiniekiem 21 punktu guva Janniks Franke.

"Barcelona" rindās Rolands Šmits nedaudz vairāk nekā piecās minūtēs guva vienu punktu, viņa pārstāvētajai čempionāta līderei viesos ar 71:76 (18:19, 14:16, 23:21, 13:25) piekāpjoties Saragosas "Casademont".

Citā spēlē Badalonas "Joventut" bez Kriša Helmaņa pieteikumā mājās ar 92:75 (21:22, 35:18, 18:21, 18:14) pieveica Fuenlavradas "Urbas", kas spēlēja bez Rodija Mačohas.

"Barcelona" ar 22 uzvarām 28 spēlēs joprojām ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešā ar 19 panākumiem 29 mačos ir Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut", ceturtā ar bilanci 18-10 ir Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi", bet Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" ar 16 uzvarām 28 mačos ir septītā. Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM ar 15 uzvarām 28 mačos ir astotā, Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" desmit panākumi 29 dueļos dod 14.vietu, bet Daira Bertāna un Anžeja Pasečņika Seviljas "Real Betis" ar deviņām uzvarām 29 spēlēs ir pametusi pēdējo vietu un ieņem 16.vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Tikmēr Mārtiņš Laksa sestdien guva deviņus punktus, Artūrs Žagars - septiņus punktus Vācijas bundeslīgas mačos, taču viņu pārstāvētās Gīsenes "46ers" un Braunšveigas "Lowen" komandas piedzīvoja zaudējumus.

Braunšveigas basketbolisti mājās ar 79:92 (28:21, 13:26, 22:23, 16:22) zaudēja Hamburgas "Towers" vienībai.

Žagars 22 minūtēs un 35 sekundēs trāpīja divus no četriem divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem, bet visi pieci viņa tālmetieni nebija precīzi. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, četrreiz rezultatīvi piespēlēja, divreiz pārķēra bumbu, divreiz kļūdījās, vienreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja efektivitātes koeficientu pieci un dalītu otru labāko +/- rādītāju komandā +3.

Mājiniekiem 12 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja guva Ovens Klasens, kamēr viesiem ar 23 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Keilebs Homleslijs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Gīsenes vienība mājās ar 97:110 (21:28, 33:28, 29:27, 14:27) piekāpās Aigara Šķēles pārstāvētajai Vircburgas "s.Oliver".

Laksa 21 minūtē un 21 sekundē trāpīja visus trīs tālmetienus. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz pārķēra bumbu, kā arī spēli beidza ar efektivitātes koeficientu 11 un komandā dalītu labāko +/- rādītāju -1.

Šķēle nebija iekļauts pieteikumā.

Mājiniekiem 21 punktu, 15 rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Kendels Makolums, bet viesiem 28 punkti Kemerona Hanta kontā.

Aigara Šķēles pārstāvētā Vircburgas "s.Oliver" ar 12 panākumiem 29 dueļos ir 11., Artūra Žagara pārstāvētā Braunšveigas "Lowen" ar desmit uzvarām 29 mačos ir 15.vietā, bet Mārtiņa Laksas pārstāvētā Gīsenes "46ers", kas iekrājusi bilanci 6-22, ir pirmspēdējā vietā 18 komandu vidū.

Savukārt Artūrs Strautiņš sestdien Brešā guva 12 punktus Itālijas A sērijas spēlē, Redžo Emīlijas "UnaHotels" piedzīvojot zaudējumu, bet Andrejs Gražulis guva 17 punktus Triestes "Allianz" panākumā mājas spēlē.

Strautiņa un Artjoma Butjankova pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" viesos ar 64:99 (16:21, 16:33, 23:25, 9:20) piekāpās "Brescia".

Strautiņš 21 minūtē laukumā realizēja abus divpunktu metienus, divus no sešiem tālmetieniem un abus "sodiņus". Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, kā arī sakrāja efektivitātes koeficientu 11 un +/- rādītāju -23.

Butjankovs nebija iekļauts komandas pieteikumā.

Redžo Emīlijas komandā 12 punktus guva arī Braients Kraufords, dalot rezultatīvākā spēlētāja titulu komandā ar Strautiņu.

Tikmēr Gražuļa pārstāvētā Triestes "Allianz" savā laukumā ar 84:72 (26:24, 15:15, 22:17, 21:16) uzvarēja Vernera Koha pārstāvēto Kremonas "Vanoli".

Gražulis 31 minūtē realizēja visus septiņus divpunktu metienus un vienu no diviem "trejačiem", bet mērķi nesasniedza vienīgais soda metiens. Vēl viņa kontā arī deviņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, divas kļūdas, trīs piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, komandā dalīts labākais efektivitātes koeficients 23 un +/- rādītājs +3.

Kohs pretinieku vienībā spēlēja sešas minūtes un guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem trīspunktu metieniem. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, lietderības koeficients trīs un labākais komandā +/- rādītājs +1.

Gražulis kļuva par rezultatīvāko savā komandā, bet viesiem lietuvietis Ads Juškevičs guva 24 punktus, grozā raidot septiņus no desmit tālmetieniem, kā arī vienīgo divpunktu un soda metienu.

Vēl vienā spēlē Mareka Mejera pārstāvētā un Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Pezāro "Carpegna Prosciutto" mājās ar 77:96 piekāpās Boloņas "Virtus".

Mejeris 34 minūtēs laukumā guva deviņus punktus, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot vienīgo tālmetienu. Viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, reizi bloķēja metienu, divreiz kļūdījās, pa reizei pārķēra bumbu un rezultatīvi piespēlēja, izprovocēja četras piezīmes pretiniekiem, sakrāja komandā labāko lietderības koeficientu 18 un sliktāko +/- rādītāju spēlē -25.

Mājiniekiem Karloss Delfino guva 18 punktus, bet viesiem ar to pašu atbildēja Nikolo Manjons.

Andreja Gražuļa pārstāvētā Triestes "Allianz" vienība ar 13 panākumiem 27 mačos, Redžo Emīlijas komanda ar tādu pašu bilanci ir astotā, Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Pezāro "Carpegna Prosciutto" ar 12 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem devīto vietu, kamēr Vernera Koha pārstāvētā Kremonas "Vanoli" ar bilanci 7-20 ierindojas pēdējā vietā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".

Visbeidzot Jānis Bērziņš sestdien Grieķijas čempionāta spēlē guva septiņus punktus "Larisa" zaudējumā Pirejā pret "Olympiakos".

"Larisa" viesos ar rezultātu 84:93 (25:20, 19:26, 14:29, 26:18) piekāpās Pirejas "Olympiakos".

Bērziņš laukumā pavadīja 21 minūti un 15 sekundes, grozā raidot trīs no pieciem soda metieniem un divus no trim divpunktu metieniem, bet netrāpot vienu tālmetienu. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja sešas piezīmes un tika pie lietderības koeficienta 11.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Aleksandars Vezenkovs, bet viesu rindās Džeilens Hadsons sakrāja 24 punktus un astoņas atlēkušas bumbas.

"Larisa" Grieķijas čempionātā ar deviņām uzvarām 19 spēlēs ieņem astoto vietu 13 komandu konkurencē.

Sezonas pirmo pusi Bērziņš aizvadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Manrezas "Baxi".