foto: Zumapress/Scanpix
Strautiņš un Gražulis rezultatīvi uzvarētās A sērijas spēlēs; Lomažam zaudējums pret Eirolīgas čempioni
Andrejs Gražulis.
Basketbols
2022. gada 14. aprīlis, 13:53

Strautiņš un Gražulis rezultatīvi uzvarētās A sērijas spēlēs; Lomažam zaudējums pret Eirolīgas čempioni

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolisti Artūrs Strautiņš un Andrejs Gražulis trešdien guva attiecīgi 16 un 12 punktus Itālijas A sērijas spēlēs, viņu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras.

Strautiņa un Artjoma Butjankova pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" viesos ar rezultātu 85:82 (23:20, 20:14, 22:25, 20:23) guva virsroku pār Nepoles "GeVi".

Strautiņš 34 minūtēs realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un savu vienīgo "sodiņu". Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, sakrāja deviņus efektivitātes koeficienta punktus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-3).

Butjankova nebija viesu komandas pieteikumā.

Redžo Emīlijas komandā 19 punktus guva Mikaels Hopkinss.

Tikmēr Gražuļa pārstāvētā Triestes "Allianz" izbraukumā ar rezultātu 92:76 (18:19, 26:20, 23:15, 25:22) uzvarēja Varēzes "Openjobmetis".

Gražulis 32 minūtēs realizēja divus no četriem divpunktu metieniem un ar tādu pašu precizitāti grozā raidīja divus "trejačus", kā arī mērķi sasniedza abi divi viņa soda metieni. Vēl viņa kontā bija četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, viena pārtverta bumba, piecas piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, 14 efektivitātes koeficienta punkti un pozitīvs +/- rādītājs (+17).

Ar 17 punktiem un desmit bumbām zem groziem uzvarētājiem izcēlās Sagaba Konatē, bet pretiniekiem 22 punktus guva Markuss Kīns.

Citā spēlē Verners Kohs guva piecus punktus pret ULEB Eirolīgas klubu Milānas "A|X Armani Exchange", taču viņa pārstāvētā Kremonas "Vanoli" viesos zaudēja ar 61:70. Vēl Mareks Mejeris guva četrus punktus un izcīnīja četras bumbas zem groziem, kamēr Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Pezāro "Carpegna Prosciutto" mājās ar 88:87 uzvarēja Boloņas "Fortitudo".

Redžo Emīlijas komanda ar 13 panākumiem 26 mačos ir septītā, Pezāro basketbolisti ar 12 uzvarām un 14 zaudējumiem ieņem astoto vietu, kamēr Triestes vienība ar tādu pašu bilanci ir devītajā pozīcijā, bet "Vanoli" ar 7-19 ierindojas pēdējā vietā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus"

Tikmēr Rihards LomažsTurcijas čempionāta mačā pavadīja daudz laika laukumā un demonstrēja daudzpusīgu sniegumu, taču nerealizēja metienus no spēles, viņa pārstāvētajai Denizli "Yukatel Merkezefendi" piedzīvojot zaudējumu.

Denizli vienība savā laukumā ar rezultātu 65:80 (11:22, 26:19, 12:22, 16:17) zaudēja ULEB Eirolīgas esošajiem čempioniem Stambulas "Anadolu Efes".

Lomažs savā 26 gadu dzimšanas dienā spēlēja tikpat kā bez maiņām - 38 minūtes un 58 sekundes. Viņš guva sešus punktus, realizējot sešus no septiņiem soda metieniem, bet visi trīs viņa divpunktu metieni un seši tālmetieni savu mērķi nesasniedza.

Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus un sakrāja sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Mājiniekiem ar desmit punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Zvensils Apsons, bet uzvarētājiem 24 punktus guva Ahmets Tundzers.

Denizli komanda ar izcīnītām astoņām uzvarām un 19 neveiksmēm turnīra tabulā ieņem 13.vietu, bet "Anadolu Efes" ar 21-6 ir otrā, piekāpjoties vien tādu pašu bilanci iekrājušajai Stambulas "Fenerbahce".

Lomažs uz Turcijas čempionātu pārcēlās pēc iepriekšējā sezonā veiksmīgi aizvadītiem mēnešiem Vācijas bundeslīgā.

Savukārt Artūrs Kurucs guva divus punktus un Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē kopā ar Vitorijas "Baskonia" komandu pārspēja Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Mursijas UCAM.

"Baskonia" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 93:83 (23:22, 26:25, 15:12, 29:24).

Kurucs spēlēja sešas minūtes un 39 sekundes, izpildot divus precīzus soda metienus. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-3) un nopelnīja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr bijušais "Baskonia" spēlētājs Mālmanis divu minūšu un 37 sekunžu laikā vienreiz rezultatīvi piespēlēja, tika pie vienas piezīmes un pozitīva +/- rādītāja (+1).

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Simone Fontekjo.

Pirms šīs spēles "Baskonia" un UCAM komandas ar desmit uzvarām 18 spēlēs ieņēma attiecīgi astoto un sesto vietu, bet pēc Vitorijas basketbolistu uzvaras abas vienības apmainījušās savām pozīcijām turnīra tabulā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Visbeidzot Mārtiņš Laksa guva sešus punktus Vācijas bundeslīgas mačā, kurā viņa pārstāvētā Gīsenes "46ers" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Gīsenes basketbolisti viesos ar rezultātu 72:78 (13:19, 23:19, 20:14, 16:26) zaudēja Bonnas "Telekom" vienībai.

Laksa 21 minūtē un 20 sekundēs izpildīja četrus divpunktu metienus, no kuriem realizēja trīs, bet abi viņa tālmetieni nebija precīzi. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienreiz kļūdījās, vienreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus un cīņu pabeidza ar negatīvu +/- rādītāju (-6).

Viesiem 23 punktus guva Kendeils Makalums, kamēr mājiniekiem ar 35 punktiem izcēlās Dževonte Hokinss.

Aigara Šķēles pārstāvētā Vircburgas "s.Oliver" ar 11 panākumiem 28 dueļos ir 11., Artūra Žagara pārstāvētā Braunšveigas "Lowen" ar desmit uzvarām 28 mačos ir 15.vietā, bet "46ers", kas iekrājusi bilanci 6-21, ir pirmspēdējā vietā starp 18 komandām.