foto: ekrānuzņēmums no video
Grūdieni, spērieni un atspiedieni: Līvānu un Kandavas basketbolisti 2. līgas ceturtdaļfinālā sarīko īstu “izrādi”. VIDEO
Mirklis no konflikta sākuma.
Basketbols
2022. gada 14. aprīlis, 11:31

Grūdieni, spērieni un atspiedieni: Līvānu un Kandavas basketbolisti 2. līgas ceturtdaļfinālā sarīko īstu “izrādi”. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas otras spēcīgākās basketbola līgas - “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas – ceturtdaļfināla spēlē starp regulārās sezonas līdervienību “Kandava/Anzāģe” un BK “Līvani” emocijas vienā no mača epizodēm ņēma virsroku par saprātu un laukumā izcēlās pamatīgas nekārtības, kuru atrisināšana beidzās ar trim no mača izraidītiem spēlētājiem.

Kandavas sporta hallē notikušajā mačā izteikti favorīti bija mājinieki, kas jau pirmajā puslaikā bija iekrājuši 11 punktu pārsvaru. Cīņas otro pusi Līvānu komanda iesāka ļoti apņēmīgi un samazināja deficītu līdz minimumam. Mačs iegāja ļoti emocionālā gultnē un vienā no epizodēm spēles 30. minūtē pie sešu punktu pārsvara kurzemniekiem (70:64) praktiski ne no kā sākās asumi.

Video fragmentā redzams, kā Dāvis Leopolds Ozoliņš pēc zaudētas spēka divcīņas vienam no līgas labākajiem cīnītājiem par atlēkušajām bumbām Arvim Savčenko cenšas ieķerties kājā un nogāzt zemē. Tas Dāvim arī veiksmīgi izdodas, bet Arvis nepaliek atbildi parādā un iesper pāridarītājām. Konfliktā uzreiz ielec iekšā pieredzējušais Daumants Pabrieža, kurš kļūst par Savčenko nākamo “upuri”. Pamatīgam grūdienam seko ļoti teatrāls Pabriežas kritiens.

Jūtot, ka emocijas ir aizgājušas krietni par tālu, Aigars Strāķis no notikumu centra aizstumj prom savas komandas garo spēlētāju. Notiekošo cenšas nomierināt cits pieredzējušais līvānietis Jānis Lasmanis. No laukumā esošajiem ar vēsu prātu uz notiekošo spēj reaģēt vienīgi kandavnieks Mārcis Saulītis un līvānietis Madars Kokins, kurš neļauj Robertam Rozentālam pārāk ilgi atrasties Līvānu spēlētāj Pabriežas tuvumā. Noprotams, ka Rozentāls tomēr paguvis kaut ko pateikt Pabriežam. Vēlāk savu taisnību sāk pierādīt Līvānu komandas uzbrukuma līderis Toms Liepiņš, kurš pamanās iesaistīties konfliktā ar Rozentālu un pagrūst Artūru Grīnbergu. Uz notiekošo nespēja noskatīties arī Pabrieža, kurš pēc dažiem atspiedieniem ir enerģijas pilns cīņai ar oponentiem un, iespējams, visvairāk ar Rozentālu.

Incidenta rezultātā spēle priekšlaicīgi noslēdzās Robertam Rozentālam un Daumantam Pabriežam – abiem tehniskās un nesportiskās piezīmes, kas basketbolā automātiski kļūst par diskvalificējošu piezīmi, bet ar tehniskajām piezīmēm cauri tika Dāvis Leopolds Ozoliņš un Arvis Savčenko.

Notikušais pilnībā izmainīja mača gaitu, un kandavnieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 101:73. Ņemot vērā to, ka ceturtdaļfināla sērija rit līdz divām uzvārām. Sagaidāms, ka Edgara Cimara vadītā komanda jau rīt Lielajā Piektdienā 18:00 Līvānu 1. vidusskolā alks revanšēties viesiem. Nav gan zināms, vai konflikta galvenie vaininieki nesaņems kādas diskvalifikācijas un varēs piedalīties mačā.

Emocionālajā spēlē trīs kandavnieki sameta vairāk par 20 punktiem – Aigars Strāķis (25), Artūrs Grīnbergs (23), Arvis Savčenko (21). Turklāt Grīnbergam pietrūka vien divas atlēkušās bumbas līdz “triple double”. Savukārt Līvānu komandā 27 punkti Tomam Liepiņam.

Grūti spriest, kas tieši mačam lika tik ļoti iziet no rāmjiem. Iespējams, basketbolisti laukumā vēlējās sevi kaut kādā veidā apliecināt olimpiskā čempiona Kārļa Paula Lasmaņa un Tokijas zelta taktiskā kaldinātāja Raimonda Feldmaņa acīs. Tieši Feldmanis un Lasmanis trenēja Kandavas komandu šajā mačā, aizvietojot turnīrā ārzemēs esošo “Kandava/Anzāģe” galveno treneri Edgaru Priedi. Pats Lasmanis regulārās sezonas laikā arī pārstāvēja Kandavas vienības krāsas, bet šoreiz laukumā malā asistēja savam trenerim 3x3 basketbolā.