foto: AP/Scanpix
VIDEO: Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko dabū pa seju
Aleksandrs Lukašenko cietis hokeja spēlē.
Hokejs
2022. gada 10. aprīlis, 11:22

VIDEO: Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko dabū pa seju

Jauns.lv

Pašpasludinātais Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko zināms kā liels hokeja cienītājs. Šoreiz mīlestība pret šo sporta veidu viņam izrādījās ļoti sāpīga.

Aleksandrs Lukašenko sestdien Minskā aizvadītajā hokeja spēlē starp Lukašenko komandu un Minskas apgabala izlasi kādā no epizodēm dabūja sitienu ar nūju pa seju. Notikušā video publicējis “Telegram” kanāls “Pul Pervogo”.

foto: ekrānuzņēmums no video
Aleksandrs Lukašenko cietis hokeja spēlē.

Viens no Lukašenko pretiniekiem gribējis pacelt sāncenša nūju, bet netrāpīja pa to un iebakstīja ar nūju pa seju blakus esošajam diktatoram.

Kā norāda Baltkrievijas mediji, gan Lukašenko, gan vaininiekam viss esot kārībā. Baltkrievijas līderis esot ticis cauri vien ar plāksteri uz zoda.

foto: AP/Scanpix
Aleksandrs Lukašenko cietis hokeja spēlē.

Hokejs ir Lukašenko un viņa Krievijas kolēģa Vladimira Putina ļoti iecienīts propagandas līdzeklis. Neraugoties uz visai pieticīgām slidošanas un hokeja spēles prasmēm, abi diktatori allaž izceļas ar neticamu rezultativitāte, padarot notiekošo spēli par pilnīgu farsu. Putins un Lukašenko ar savu rezultativitāti liek nobālēt plecu pie pleca spēlējošajām esošajām un kādreizējām hokeja zvaigznēm.

foto: AP/Scanpix
Aleksandrs Lukašenko cietis hokeja spēlē.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Putins slidot iemācījies vien 2011. gadā, bet, kā pastāstījis kāds hokeja amatieris, katrai spēlei ar Krievijas diktatora līdzdalību ir īpaši noteikumi. Jevgēņijs Perovskis šādā mačā piedalījās 2015. gadā, kas vienlaikus bija arī Putina 63. dzimšanas dienas svinības.

Putins un Lukašenko uz Soču olimpiskās arēnas ledus

Soču olimpiskajā arēnā "Shaiba" pagājušajā piektdienā aizvadīts hokeja treniņmačs, kurā ātrums nebūt neaizrāva. Draudzības mačā "Tigri" hokejisti sagrāva "Medvedi" vienību ...

gallery icon

“Iegājām ģērbtuvē, tur atradās mūsu krekli, getras, pārējais inventārs – viss gluži kā KHL,” Krievijas medijiem atklāja viens no mača dalībniekiem Jevgēņijs Perovskis. “Mums pastāstīja, ka spēles sākums kāvēsies par vismaz stundu – mums atnesa tēju un kafiju. Pēc tam ienāca treneris un pastāstīja, ka Vladimirs Putins vēlas, lai pret viņu spēlētu amatieri. No mums ātri atlasīja sastāvu. Aizsardzībā spēlēja Kazaņas “Drakonu” spēlētāji, malās es un “Neoplan” hokejists, bet centrā – Igors Butmans – viņš arī hokeja amatieris.”

Pret Krievijas prezidentu spēlēja arī uzņēmēji Genādijs Timčenko, Arkādijs un Boriss Rotenbergi, Maskavas apgabala gubernators Andrejs Vorobjevs, Tatarastānas galva Rustams Minihanovs, uzņēmēji Boriss un Mihails Zingareviči un Tveras apgabala Andrejs Ševeļovs. Savukārt Putina komandā bija hokeja leģendas Vjačeslavs Fetisovs, Aleksejs Kasatonovs, Pāvels Burē, Valērijs Kamenskis, Aleksejs Žamnovs, Aleksandrs Jakuševs un Sergejs Makarovs, kā arī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.  

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon

“Protams, šajā spēlē bija arī īpaši uzstādījumi, - atklāja Perovskis. – Putina kungam bija “zaļā gaisma”. Viņa priekšā nedrīkstēja krist, nedrīkstēja viņam nejauši uzslidot virsū, īpaši šie noteikumi attiecās uz aizsargiem. Pret pārējiem spēlētājiem drīkstēja spēlēt pa īstam. Es pāris reižu aizrāvos un noslidoju pavisam tuvu prezidentam. Viņš uz mani paskatījās un pasmaidīja. Šīs epizodes video izskatījās ļoti kuriozi, bet kopumā, protams, neaizmirstams mačs.”

Šajā mačā ar 15:10 uzvarēja Putina komanda, bet pats valsts galva izcēlās ar septiņiem precīziem metieniem. Interesanti, ka šis nebūt nebija Vladimira Putina rezultatīvākais hokeja mačs karjerā, jo 2015. gada maijā viņa komanda uzvarēja ar 18:6, bet pats Krievijas prezidents izcēlās ar astoņiem vārtu guvumiem. Īsts snaiperis.