foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases zaudē pozīcijas IIHF rangā
Latvijas hokeja izlase pēc 11. vietas Pekinas olimpiskajās spēlēs nokritusi uz 11. vietu arī pasaules rangā.
Hokejs
2022. gada 30. marts, 17:36

Latvijas hokeja izlases zaudē pozīcijas IIHF rangā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase jaunākajā pasaules rangā noslīdējusi uz 11.vietu, trešdien ziņo Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Latvija Pekinas olimpiskajās spēlēs ieņēma 11.vietu un ir noslīdējusi rangā pozīciju zemāk un ar 3265 punktiem ierindojas 11. vietā.

Latviju apsteigusi Dānija, kas Pekinas olimpiskajās spēlēs ierindojās septītajā vietā un ir pakāpusies par divām vietām uz augšu, apsteidzot arī Norvēģiju, un ar 3290 punktiem noslēdz labāko desmitnieku.

Līderi ar 4065 punktiem ir olimpiskie čempioni somi, kam ar 3995 punktiem seko līdzšinējie līderi kanādieši un ar 3910 punktiem - vicečempione Krievija, kas gan šobrīd kara izraisīšanas Ukrainā dēļ no starptautiskām sacensībām ir atstādināta.

Ceturto vietu ieņem ASV, kam seko Zviedrija (divas vietas uz augšu), Šveice (+2), Čehija (-1), olimpiskās bronzas ieguvēja Slovākija (+1) un Vācija.

Norvēģija no Latvijas atpaliek par 145 punktiem, ieņemot 12.vietu. Tai seko Francija (+2), Baltkrievija, kura arī atstādināta no starptautiskām sacensībām iebrukuma Ukrainā dēļ, un Kazahstāna (-2).

Rangā pārstāvētas 55 valstis.

Sieviešu rangā Latvijas izlase piedzīvojusi septiņu vietu kritumu un ieņem 29. vietu 42 nāciju konkurencē.

Līdere ar 4120 punktiem ir olimpiskā čempione Kanāda. Tikpat punktu ir līdzšinējai līderei Pekinas spēļu vicečempionei ASV, bet trešās ar 3940 punktiem, saglabājot savu vietu, ir Pekinas spēļu bronzas godalgu ieguvējas somietes.

Rangs balstīts uz pēdējo četru gadu sniegumu, 2018. gada olimpiskajās spēlēs nopelnītos punktus aizstājot ar 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu un to kvalifikācijas turnīru punktiem.

Nākamais pasaules rangs tiks publicēts pēc pasaules čempionāta visās līgās beigām.