Hokejs
2022. gada 20. marts, 09:21

Merzļikins traumas dēļ nepabeidz spēli

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien traumas dēļ nepabeidza Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli, viņa pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" komandai izcīnot uzvaru.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 5:4 (2:1, 1:1, 2:2) pārspēja Sentluisas "Blues".

Merzļikins laukumu atstāja trešā perioda septītajā minūtē muguras spazmu dēļ un viņu nomainīja Jonass Korpisalo. Tobrīd rezultāts bija 3:2 "Blue Jackets" labā.

Ceturtajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Emils Bemstrems, bet perioda otrajā pusē uz Deivida Pero precīzo metienu atbildēja Gustavs Nīkvists, kurš panāca 2:1 "Blue Jackets" labā. Nākamajā trešdaļā Patriks Laine nostiprināja laukuma saimnieku vadību, līdz brīdim, kad Aleksejs Toropčenko vienus vārtus atguva.

Trešajā periodā mājinieku rindās izcēlās Šons Kurali un Jakubs Vorāčeks, bet uz viņu gūtajiem vārtiem divreiz atbildēja Pero, kurš spēli noslēdza ar "hat-trick" un vienu rezultatīvu piespēli.

Merzļikins 46 minūtēs un sešās sekundēs atvairīja 19 no 21 metiena, bet Korpisalo 13 minūtēs un 54 sekundēs neitralizēja piecus no septiņiem raidījumiem.

Merzļikins šosezon 42 spēlēs svinējis 22 uzvaras, vidēji ielaidis 3,38 ripas un atvairījis 90,3% metienu.

"Blue Jackets" ar 67 punktiem 63 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Blues" ar 77 punktiem 61 cīņā ir trešā Rietumos.

Tāpat uzvaru sestdien svinēja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar rezultātu 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) pārspēja Arizonas "Coyotes".

Divus vārtus viesiem guva Sidnijs Krosbijs, pēdējos no tiem, metot ripu tukšos vārtos. Vēl precīzi "Penguins" komandā bija Jevgeņijs Malkins un Kasperi Kapanens, bet mājiniekiem atzīmējās Kleitons Kellers.

Bļugers spēlēja 11 minūtes un 50 sekundes, vienu minūti un 40 sekundes pavadot laukumā mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja divus no pieciem iemetieniem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 46 spēlēs guvis astoņus vārtus, atdevis desmit rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +6.

"Penguins" ar 85 punktiem 63 spēlēs ir trešā Austrumu konferencē, bet "Coyotes" 44 punkti 61 mačā dod 15.vietu Rietumu konferencē.

Regulārajā čempionātā komandas aizvadīs 82 spēles.