foto: imago/Seskim Photo/Scanpix
"Barcelona" atspēlējas un turpina Eirokausu sezonu; ukrainis Jarmoļenko kļūst par Vesthemas varoni
"Barcelona" futbolisti priecājas par Pjēra Emerika Obamejanga vārtu guvumu.
Futbols
2022. gada 18. marts, 13:13

"Barcelona" atspēlējas un turpina Eirokausu sezonu; ukrainis Jarmoļenko kļūst par Vesthemas varoni

Jauns.lv / LETA

Eiropas līgas ceturtdaļfinālā ceturtdien "Barcelona", Bergāmo "Atalanta", Glāzgovas "Rangers" un "Braga" komandām pievienojās arī Lionas "Olympique", Frankfurtes "Eintracht" un Vesthemas "United".

Divās spēlēs bija nepieciešams papildlaiks.

Londonā Vesthemas "United" ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja seškārtējo līgas uzvarētāju "Sevilla". Mājinieki svinēja uzvaru arī divu spēļu summā - 2:1.

Tomāšs Součeks 39.minūtē izvirzīja mājiniekus vadībā, bet ceturtdaļfinālu mājiniekiem nodrošināja Andrijs Jarmoļenko, kurš vārtus guva 112.minūtē.

Trešajā no vēlajām cīņām Frankfurtes "Eintracht" mājās spēlēja 1:1 (0:0, 0:1, 1:0) ar citu Seviljas klubu "Real Betis", divu spēļu summā ar 3:2 uzvaru svinot Vācijas komandai.

90.minūtē viesi pēc precīza Borhas Iglesiasa raidījuma panāca pagarinājumu. Pagarinājuma kompensācijas laika pirmajā minūtē vārtus mājinieku labā guva Martins Hinteregers, ļaujot nākamajā turnīra fāzē iekļūt Vācijas klubam.

Bez pagarinājuma iztika Lionas "Olympique", kas savā laukumā spēlēja 1:1 (1:1) ar "Porto". Divu spēļu summā ar 2:1 uzvarēja Francijas klubs.

13.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Musa Dembelē, bet 27.minūtē Pepē rezultātu izlīdzināja - 1:1.

Iepriekš ceturtdien UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā iekļuva arī "Barcelona", Bergāmo "Atalanta", Glāzgovas "Rangers" un "Braga".

Stambulā "Galatasaray" piekāpās "Barcelona" ar 1:2 (1:1). Divu spēļu summā ar 2:1 pārāka bija "Barcelona".

28. minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Markau, bet Spānijas grands atbildēja ar Pedri vārtu guvumu 37.minūtē un Pjēra Emerika Obamejanga vārtiem 50.minūtē.

Leverkūzenes "Bayer" mājās piekāpās Itālijas klubam Bergāmo "Atalanta" ar 0:1 (0:0), arī divu spēļu summā piekāpjoties ar 2:4.

Vienīgos vārtus mača kompensācijas laika pirmajā minūtē guva Žeremī Boga.

Belgradas "Crvena zvezda" gan mājās pieveica Glāzgovas "Rangers" ar 2:1 (1:0), taču divu spēļu summā ar 4:2 pārāka bija Skotijas vienība.

Desmitajā minūtē Mirko Ivaničs izvirzīja mājiniekus vadībā, bet 56.minūtē Raiens Kents rezultātu izlīdzināja - 1:1.

Arī cīņas kompensācijas laika trešajā minūtē gūtie El-Fardū Bena vārti no 11 metru atzīmes neko nespēja mainīt.

Ceturtajā pārī "Monaco" mājās spēlēja neizšķirti ar Portugāles vienību "Braga" - 1:1 (0:1), taču divu spēļu summā "Braga" bija pārāka ar 3:1.

Viesus vadībā 20.minūtē izvirzīja Abels Ruiss, bet izlīdzinājumu Monako futbolisti guva 90.minūtē pēc Aksela Disasī sitiena.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā no UEFA un FIFA sacensībām tika diskvalificēti visi Krievijas un Baltkrievijas klubi un izlases. Tāpēc Vācijas klubs "RB Leipzig" astotdaļfināla barjeru pret Maskavas "Spartak" pārvarēja bez spēlēm.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienosies astoņas Čempionu līgas trešo vietu ieņēmējas grupās. Savukārt trešo vietu ieguvējas pārcēlās uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, kamēr ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona būs beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 18.maijā norisināsies Seviljā.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Gdaņskā "Villarreal" pēc 1:1 pamatlaikā un papildlaikā ar 11:10 pēcspēles sitienos pārspēja Mančestras "United".