foto: LETA
Mejeris A sērijā debitē ar desmit punktiem un uzvaru
Mareks Mejeris
Basketbols
2022. gada 13. marts, 23:15

Mejeris A sērijā debitē ar desmit punktiem un uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris svētdien debitēja Itālijas A sērijā un guva desmit punktus, sekmējot Pezāro "Carpegna Prosciutto" komandas uzvaru.

Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Pezāro vienība savā laukumā ar rezultātu 86:84 (15:26, 27:18, 22:19, 22:21) uzveica Brindizi "Happy Casa".

Mejeris pagājušajā nedēļā pameta Krievijas klubu Permas "Parma" un šonedēļ papildināja Pezāro komandas rindas. Svētdien savā pirmajā mačā A sērijā viņš bija komandas sākumsastāvā un spēlēja 29 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, savu vienīgo tālmetienu un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, pieļāva trīs kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, iekrāja 12 efektivitātes koeficienta punktus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-6).

Uzvarētājiem ar 21 punktu rezultatīvākais bija Vincents Senfords, bet pretiniekiem 24 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Niks Perkinss.

Tikmēr Andrejs Gražulis guva 13 punktus, kamēr Triestes "Allianz" izbraukumā ar rezultātu 84:102 (17:19, 23:25, 20:28, 24:30) atzina ULEB Eirolīgas kluba Milānas "A|X Armani Exchange" pārākumu.

Gražulis spēlēja 25 minūtes, grozā raidot četrus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no trīs "trejačiem" un abus divus soda metienus. Koknesietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdalīja divas rezultatīvas piespēles, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem un negatīva +/- rādītāja (-14).

Vēl svētdien Artūrs Strautiņš guva deviņus punktus, Redžo Emīlijas "UnaHotels" viesos ar rezultātu 76:62 (24:14, 10:23, 27:11, 15:14) pārspējot Kremonas "Vanoli" ar Verneru Kohu sastāvā.

Strautiņš 30 minūtēs realizēja divus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus divus "sodiņus". Viņam arī astoņas atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, 11 efektivitātes koeficienta punkti un negatīvs +/- rādītājs (-1).

Kohs 11 minūšu laikā punktus neguva, jo grozam garām lidoja kā vienīgais divpunktu metiens, tā visi četri tālmetieni. Citos statistikas rādītājos viņam viena atlēkusī bumba, viena piezīme un negatīvs +/- rādītājs (-18).

Redžo Emīlijas komanda ar 11 panākumiem 21 mačā ir ceturtā, Triestes basketbolisti ar desmit uzvarām 21 spēlē turnīra tabulā ieņem devīto vietu, Pezāro vienība tikusi pie astoņām uzvarām 21 cīņā, kas dod 14.vietu 16 komandu konkurencē, bet Kremonas klubs 21 aizvadītā spēlē ticis pie sešiem panākumiem un turnīra tabulā ierindojas pēdējā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".