foto: AFP/Scanpix
Krievijas izlasi izslēdz no Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas "play-off"
Krievijas izlases futbolisti.
Futbols
2022. gada 9. marts, 11:48

Krievijas izlasi izslēdz no Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas "play-off"

Jauns.lv / LETA

No Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas "play-off" otrdien izslēgta Krievijas izlase, līdz ar to izšķirošajā kārtā bez cīņas iekļuvusi Polijas izlase, otrdien paziņoja Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr Ukrainas futbola izlasei mačs ar Skotiju ir pārcelts uz jūniju, ziņo FIFA.

Sākotnēji Ukrainai ar Skotijas izlasi bija jāspēlē 24.martā Glāzgovā, taču Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ spēle ir pārcelta.

A zara otrajā pusfinālā kā paredzēts maču 24.martā aizvadīs Velsa un Austrija.

"Pēc konsultācijām ar UEFA un visām četrām valstu futbola federācijām, nolēmām, ka solidarizējoties ar ukraiņiem šāds lēmums ir atbalstāms," par Ukrainas spēļu pārcelšanu ziņo FIFA.

Tikmēr B zarā pēc Krievijas izlases izslēgšanas no turnīra, Polijas izlase "play off' finālam kvalificējusies automātiski.

Zviedrijas futbola federācijas prezidents Hokans Šestrands gan uzskata, ka pareizākais lēmums būtu Krieviju aizstāt ar citu valstsvienību.

"Saprotam, ka šī ir grūta situācija, taču vajadzētu nodrošināt visām izlasēm vienādus apstākļus, kuros ceļazīmes iegūšanai vajadzētu aizvadīt divas spēles," saka Šestrands.

Šī zara otrajā pārī tiksies Zviedrijas un Čehijas izlases. Spēle 24.martā tiks aizvadīta Zviedrijas pilsētā Solnā.

Savukārt C zara pusfinālos Portugāle 24.martā uzņems Turciju, bet Itālijas futbolisti savā laukumā cīnīsies ar Ziemeļmaķedonijas izlasi.

Fināli paredzēti 29.martā.

Eiropas zonā kvalifikācijā izlases bija sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificējās desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās bija ārpus labāko divnieka - Austrija un Čehija.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.