foto: imago/Eibner/Scanpix
“Kas jūs traki esat?” Ukrainas izlases trenerim Bagatskim tikko piedāvāts darbs Krievijā
Ainars Bagatskis bijis pārsteigts par šāda veida piedāvājumu, ko nav spējis pat uztvert nopietni.
Basketbols
2022. gada 3. marts, 16:05

“Kas jūs traki esat?” Ukrainas izlases trenerim Bagatskim tikko piedāvāts darbs Krievijā

Jauns.lv

Latvijas basketbola speciālists Ainars Bagatskis, kurš jau ceturto gadu vada Ukrainas valstsvienību, sarunā podkāstā “Sporta Studijas aizkulises” pastāstīja par pēdējās dienās pieredzēto.

Bagatskis sarunā ar LTV sporta žurnālistu Reini Ošenieku atklāja, ka pirms trim dienām saņēmis darba piedāvājumu no kāda kluba Krievijā. Viņš, protams, atteicies. “Teicu: “Jā, iedodiet automātu un palaidiet gar Kremli nobraukt!" Pa jokam, bet... Jūs traki esat? Kā kaut ko tādu vispār var piedāvāt? Man Krievija ir tabu, kamēr tur būs diktatūra. Kad tur strādāju, tik tālu neaizdomājos. Bet tagad... Tagad ir jāpieņem lēmums. Saka, ka sports nav politika, bet Krievijā sports ir politika par visiem 100%.”

Bagatskis, kurš savulaik trenējis Krievijas komandas “Ņižņij Novgorod”, Krasnojarskas “Jeņisej” un pats spēlējis Jekaterinburgas “Evraz”, atklāja, ka šajā valstī sports praktiski pilnībā tiek finansēts no valsts līdzekļiem. Tieši nauda ir vienīgais arguments, kāpēc Krievijas klubi ir tik spēcīgi, jo kvalitatīva sporta attīstīšana tajā valstī nenotiekot.

Tāpat treneris atklājis, ka savulaik uz naudas pelnīšanu Krievijā neesot tik kategoriski skatījies vai neesot tik ļoti aizdomājies, jo “rēķini ir jāmaksā”. Viņš arī centies distancēties no politikas, lai gan Krievijā politika un sports iet roku rokā. Tāpēc Bagatskis uzskata, ka visiem estrādes māksliniekiem, sportistiem un citiem ietekmīgiem cilvēkiem ir jābeidz “laipot” un jāparāda, kurā pusē viņi nostājas. Viņš uzskata, ka Putina atbalstītāji, kuri piekrīt viņu informatīvajā telpā pieejamajai informācijai, ir vai nu aprobežoti, vai baidās palikt bez valsts naudas.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Krievijas sāktā kara dēļ ar Bagatska gādību Latvijā tiks uzņemti vairāki simti ukraiņu jauno basketbolistu.

Bagatskis stāstīja, ka šonedēļ ar Valkas mēru Ventu Kraukli un Valmieras mēru Jāni Baiku panāktas vienošanās, ka šīs pašvaldības palīdzēs uzņemt vairāk nekā 200 ukraiņu bērnus ar pavadoņiem. Latvijā uzņems vairākas bērnu basketbola grupas, izmitinās viņus un ļaus trenēties. Pēc trenera vārdiem, tās būšot sava veida basketbola nometnes. Ja bērni nevar mācīties, tad viņi jānodarbina citādi, par ukraiņu bērnu nogādāšanu Latvijā izteicās Bagatskis.

Ar jaunajiem basketbolistiem strādās arī viens no Bagatska palīgiem Ukrainas izlasē, kas palīdzes bērniem un varēs sarunāties ar viņiem arī dzimtajā valodā. Šis treneris esot gribējies doties karā, bet beigās tika pieņemts lēmums palīdzēt Ukrainai nu tās jaunajai paaudzei šādā veidā. Tikmēr cits Bagatska asistents ir devies aizstāvēt dzimteni.

Ieskats podkāstā:

Pilns podkāsts: