Vasermanis Pasaules kausa posmā šaušanā paliek aiz labāko četrinieka
Citi sporta veidi
2022. gada 2. marts, 00:34

Vasermanis Pasaules kausa posmā šaušanā paliek aiz labāko četrinieka

Jauns.lv / LETA

Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis otrdien Pasaules kausa posmā šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē labāko četriniekā neiekļuva.

Vasermanis finālsacensībās savā četriniekā sakrāja 32 punktus un ierindojās trešajā vietā, no pirmo divu vietu īpašniekiem atpaliekot par sešiem punktiem un sakrājot piekto labāko punktu summu.

Finālā indietis Čaudharijs Saurabhs ar 16 punktiem pret sešiem pārspēja vācieti Mihaelu Švalbu.

Sieviešu konkurencē šajā disciplīnā Agate Rašmane savā kvalifikācijas grupā sašāva 567 punktus, ieņemot 35.vietu un pusfinālā, kurā vietas bija astoņām labākajām sportistēm, neiekļūstot.

Par uzvarētāju šajā disciplīnā kļuva Grieķijas šāvēja Anna Korakaki, kura finālā ar 16:4 pārspēja indieti Ešu Singu.

"Reaģējot uz Krievijas režīma izvērsto militāro agresiju pret Ukrainu, Latvijas Šaušanas federācijas (LŠF) valde otrdien nolēma atsaukt Latvijas ložu šaušanas izlasi no turpmākās dalības Pasaules kausa posmā šaušanā," otrdien paziņoja LŠF.

"Ir svarīgi šajā mirklī solidarizēties ar Ukrainas tautu, vienam otru atbalstīt, jo tikai kopā ar savu attieksmi mēs spēsim sasniegt rezultātus - valstiskos un globālos, iespējams, šodien upurējot savus individuālos mērķus," teikts paziņojumā.

Labākajiem Latvijas šāvējiem, tai skaitā arī Tokijas olimpisko spēļu dalībniecei Agatei Rašmanei, Eiropas spēļu sudraba medaļas ieguvējam Laurim Strautmanim un Eiropas junioru čempionāta medaļniekam Danielam Vilciņam treneru Viļņa Celmiņa un Zigfrīda Markaiņa vadībā no 26. februāra līdz 4. martam Kairā bija paredzēta dalība Pasaules kausa posmā šaušanā.