foto: REUTERS/SCANPIX
Šveices hokejisti izslēdz Čehiju, Kanāda aptur Ķīnu, iekļūstot ceturtdaļfinālā
Šveices hokejisti priecājas par panākumu pret vienu no sacensību favorītiem.
Hokejs
2022. gada 15. februāris, 13:58

Šveices hokejisti izslēdz Čehiju, Kanāda aptur Ķīnu, iekļūstot ceturtdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra ceturtdaļfinālā otrdien iekļuva Šveices izlase, kas cīņā par vietu labāko astotniekā ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) pārspēja Čehijas valstsvienību.

Pirmā perioda 11.minūtē vadībā izvirzījās čehi, kad precīzs metiens padevās Lukāšam Klokam, tomēr vēl līdz pirmajam pārtraukumam Šveice izdevās atspēlēties un izvirzīties vadībā - 15.minūtē Andress Ambīls vairākumā panāca izlīdzinājumu, bet 13 sekundes vēlāk 2:1 nodrošināja KIllians Motē.

Otrajā periodā Šveices izlases pārsvaru līdz 3:1 palielināja Deniss Malgins, kurš desmitajā minūtē bija precīzs vairākumā, bet trešā perioda izskaņā ceturtos vārtus uzvarētāju labā guva Rafaels Diazs.

Mača 26.minūtē Romāns Červenka čehiem vienus vārtus atguva, tomēr izglābties no zaudējuma Čehijas izlase nespēja, lai arī pēdējās trīs minūtēs spēlēja bez vārtsarga.

Čehijas izlase olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā neiekļuva pirmo reizi.

Šveices izlases spēlētāji šajā mačā izdarīja 18 metienus pa vārtiem, kamēr čehi izpildīja 33 metienus.

Tikmēr pēdējā astotdaļfināla mačā vietu ceturtdaļfinālā izcīnīja arī Kanādas izlase, kas ar rezultātu 7:2 (2:1, 3:1, 2:0) pārspēja mājinieci Ķīnu.

Jau spēles ceturtajā minūtē tiesneši nolēma, ka pēc Kanādas hokejista Morgana Elisa pārkāpuma soda metiens jāizpilda Fu Dzjanam, kuram neizdevās pārspēt Kanādas vārtsargu Metu Tomkinsu.

Pēc trim minūtēm Džordans Vīls vairākumā guva vārtus Kanādas labā, vēl pēc trim minūtēm Vīls vēlreiz realizēja vairākumu. Četras ar pusi minūtes līdz pirmā perioda beigām Dzjaņs Aņs guva pirmos vārtus Ķīnas labā.

Otrā perioda sākumā vairākumu realizēja kanādietis Adams Tambellīni, kurš pēc divām minūtēm guva vēl vienus vārtus. Perioda vidū 5:1 panāca Ēriks O'Dells, bet minūti pirms perioda beigām Dzjaņs guva savus otros vārtus.

Četras minūtes pirms spēles beigām Ēriks Stāls guva sestos vārtus Kanādas izlases labā un priekšpēdējā minūtē vairākumu realizēja Džeks Makbeins.

Kanādas hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja 45 metienus, kamēr Ķīnas izlase atbildēja ar 29 metieniem. Pārkāpumiem bagātā spēlē Kanādas spēlētāji nopelnīja 15 soda minūtes, kamēr ķīniešiem bija 18 soda minūtes.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālu otrdien sasniedza ar ī Dānijas un Slovākijas izlases.

Slovākija ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) izcīnīja uzvaru pār Vāciju, bet Dānijas izlase ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pieveica Latvijas valstsvienību.

Ceturtdaļfinālā, kas notiks trešdien, slovāki tiksies ar ASV, Dānija spēlēs ar Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) komandu, bet Šveice mērosies spēkiem ar Somiju un visbeidzot Kanāda ar Zviedrijas izlasi.

2018. gada olimpiskajās spēlēs vīriešu hokeja turnīrā triumfēja ROC komanda, sudrabs tika Vācijai, bet bronzas godalgas izcīnīja kanādieši.