foto: AFP/Scanpix
Denisam Vasiļjevam neliels kritiens izvēles programmā netraucē uzlabot pozīcijas
Deniss Vasiļjevs savās otrajās olimpiskajās spēlēs spējis uzlabot Phjončhanā iespēto.
Citi sporta veidi
2022. gada 10. februāris, 05:20

Denisam Vasiļjevam neliels kritiens izvēles programmā netraucē uzlabot pozīcijas

Jauns.lv / LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izvēles programmā piedzīvoja nelielu kritienu, taču tas neliedza viņam uzlabot savu pozīciju un ieņemt 13.vietu, kamēr uzvaru izcīnīja ASV daiļslidotājs Neitans Čens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Deniss Vasiļjevs Pekinas olimpisko spēļu izvēles programmā

Deniss Vasiļjevs Pekinas olimpisko spēļu izvēles programmā.

gallery icon
26

Vasiļjevs, kurš savu izvēles programmu slidoja kā devītais sacensību dalībnieks, piedzīvoja nelielu kritienu jau pirmajā lēcienā, taču atlikušo daļu izpildīja bez nozīmīgām kļūdām.

Latvijas daiļslidotājs nopelnīja 84,75 punktus par tehniskajiem elementiem un 83,66 punktus par programmas komponentēm, taču viens punkts viņam tika atņemts, summā tiekot novērtētam ar 167,41 punktu.

Deniss Vasiļjevs Pekinas olimpisko spēļu īsajā programmā

Deniss Vasiļjevs Pekinas olimpisko spēļu īsajā programmā.

gallery icon
42

Uzvaru izcīnīja Čens, kurš izvēles programmā nopelnīja 218,63 punktus, bet summā sakrāja 332,6 punktus, sasniedzot izcilu rezultātu un apsteidzot tuvāko sekotāju par 22,55 punktiem. Pirms četriem gadiem Čens Phjončhanas olimpiskajās spēlēs individuālajās daiļslidošanas sacensībās ieņēma piekto vietu.

Otrajā vietā ierindojās japānis Juma Kagijama ar 201,93 punktiem par izvēles programmu un summā sakrātiem 310,05 punktiem, kamēr uz goda pjedestāla viņam sekoja tautietis Šoma Uno ar 187,1 punktu par izvēles programmu, sakrājot 293 punktus kopā.

Deniss Vasiļjevs aizvada treniņus Pekinā

Deniss Vasiļjevs aizvada treniņus Pekinā.

gallery icon
32

Tikmēr divkārtējais olimpiskais čempions japānis Juzuru Hanju ieņēma ceturto vietu, sakrājot 283,21 punktu. 

Šā gada Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļas īpašnieks pēc īsās programmas ar 85,30 punktiem ieņēma 16.vietu. No trešās vietas, ko ieņem cits šveicieša Stefana Lambjēla audzēknis japānis Šoma Uno, viņš atpalika 20,6 punktus.

Līderis pēc īsās programmas ar 113,97 punktiem bija amerikānis Neitans Čens. Viņam sekoja japānis Juma Kagijama, kurš tika novērtēts ar 108,12 punktiem, bet trešo vietu ar 105,90 punktiem ieņēma vēl viens Japānas daiļslidotājs Šoma Uno, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja otro vietu.

Pirms četriem gadiem Vasiļjevs Phjončhanā izcīnīja 19. vietu.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20. februārim.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās