Hokejs
2022. gada 4. februāris, 11:13

Lauris Dārziņš par sarežģīto ceļu uz Pekinu un gatavību nest Latvijas karogu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš piektdien gaidāmajā Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā centīsies izbaudīt viņam uzticētos pienākumu nest Latvijas karogu, sarunā ar aģentūru LETA atzina hokejists.

Latvijas hokeja izlase piektdien Pekinā pusdienlaikā aizvadīja 45 minūšu ilgu treniņu, kas komandai bija otrā nodarbība uz ledus pēc ierašanās Ķīnas galvaspilsētā. Latvijas valstsvienība no Rīgas izlidoja trešdien, pēc pārsēšanās Helsinkos dodoties uz Pekinu, kur ieradās nākamajā dienā.

"Lēnām ieejam olimpiskajā ritmā un pierodam pie ledus un atmosfēras. Pārlidojumi un ceļošana nav viegli, taču padsmit gadus spēlēju Kontinentālajā hokeja līgā, tā ka var teikt, ka katru gadu pāris reizes aplidoju zemeslodei. Čaļi ir atjaunojušies un gatavi strādāt," stāstīja Dārziņš.

Latvijas hokeja izlase aizvada treniņu Pekinā

Latvijas hokeja izlase aizvada treniņu Pekinā.

gallery icon
109

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības noteikumus, lai nokļūtu Pekinā, visām olimpisko spēļu norisē iesaistītajām personām nepieciešams aizpildīt daudz dokumentu. Tāpat spēles aizrit "burbulī", kas nozīmē, ka sportisti olimpisko ciematu var pamest tikai tad, kad dodas uz treniņiem vai mačiem.

"Katram bija mugursomā pilns ar dokumentiem, atļaujām, QR kodiem, analīžu rezultātiem, lai tiktu līdz Ķīnai. Tie ir tādi nepatīkami šķēršļi, kas jāpārvar. Protams, ka gribētu izbaudīt un sajust to olimpisko atmosfēru, kas ir ārpus ciemata. Pekinas centrā gan esmu bijis, kad ar Rīgas "Dinamo" viesojāmies Ķīnā," atzina Dārziņš.

foto: Edijs Pālens/LETA
Lauris Dārziņš iemēģina olimpisko ledu.

Dārziņš un kamaniņu braucēja Elīza Tīruma būs Latvijas delegācijas karognesēji olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kas piektdien sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika.

Prezidents nosauc karognesējus Pekinas olimpiskajām spēlēm

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī nosauca Latvijas delegācijas karognesējus 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai - ...

gallery icon
77

"Esmu pacilāts un iedvesmots, mēģināšu izbaudīt šo pasākumu, cik vien iespējams. No izlases darba gan neko nepalaidīšu garām, jo pēc ledus treniņa un darbošanās trenažieru zālē bija paredzēta tikai atjaunošanās," teica Dārziņš.

Latvijas izlase olimpisko spēļu turnīru atklās 10.februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13.februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju. Sestdien un pirmdien latviešiem paredzētas divas pārbaudes spēles.

"Ceram, ka visas komandas spēs izlikt optimālos sastāvus gan turnīrā, gan pārbaudes spēlēs. Galvenokārt, lai visi ir veseli, tāpat ir svarīgi sajust spēļu garšu. Visas komandas ir saskārušās ar spēļu prakses trūkumu, jo sevišķi KHL vienības," stāstīja Dārziņš, kurš pats nav piedalījies mačos kopš 30. decembra. "Personīgi es diezgan labi pazīstu savu ķermeni un jūtu, kad kaut ko vajag padarīt vairāk un kad atpūsties. Esmu pārliecināts, ka varu labi sagatavoties."

Pirmajos ledus treniņos netiek veidotas taktiskās sagataves, jo pagaidām izlasēm tiek atvēlētas tikai 45 minūtes.

"Taktiskajiem treniņiem, kas ir lēnāki un monotonāki, nesanāk laika. Šodien šajās 45 minūtēs visi gribējām aizvadīt intensīvu un jaudīgu treniņu, kas arī izdevās," atzīmēja Dārziņš.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs:

vārtsargi: Ivars Punnenovs (Langnavas "Tigers", Šveice), Jānis Kalniņš (Vēkšes "Lakers", Zviedrija), Kristers Gudļevskis (Jēvles "Brynas IF", Zviedrija);

aizsargi: Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Patriks Ozols (visi - Rīgas "Dinamo"), Jānis Jaks ("Soči", Krievija), Uvis Jānis Balinskis (Litvīnovas "Verva", Čehija), Nauris Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice), Roberts Mamčics (Zlīnas "PSG Berani", Čehija);

uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Mārtiņš Karsums, Gints Meija (visi - Rīgas "Dinamo"), Miks Indrašis, Rihards Bukarts (abi - Vladivostokas "Admiral, Krievija), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Andris Džeriņš (Lincas "Black Wings", Austrija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Renārs Krastenbergs ("Villacher SV", Austrija), Mārtiņš Dzierkals (Pilzenes "Škoda", Čehija), Kaspars Daugaviņš ("Bern", Šveice), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice).