Hokejs
2022. gada 2. februāris, 09:13

Pozitīvu Covid-19 testu dēļ Latvijas hokeja izlase pirms izlidošanas uz Pekinu spiesta mainīt aizsargu līniju

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases sastāvā vēl pirms došanās uz Pekinas olimpiskajām spēlēm veiktas nelielas izmaiņas, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Pozitīvu Covid-19 testu dēļ uz Pekinu nedosies Kārlis Čukste, kuram šīs varēja būt pirmās olimpiskās spēles un Artūrs Kulda, kurš Latvijas izlasi pārstāvēja Soču olimpiskajās spēlēs. Viņu vietā hokeja izlases sastāvā olimpiskajās spēlēs piedalīsies Roberts Mamčics un Nauris Sējējs.

Jau ziņots, ka pēc pēdējiem Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem katra valstsvienība uz Pekinas olimpiskajām spēlēm bez 25 sastāvā iekļautajiem spēlētājiem papildus var vest sešus rezerves spēlētājus.

foto: Edijs Pālens/LETA
Artūrs Kulda, kurš Latvijas izlases rindās spēlēja arī Soču olimpiskajās spēlēs, uz Pekinu, visticamāk, nedosies.

Sējējs sākotnēji kopā ar Danielu Bērziņu un Gintu Meiju tika iekļauti rezerves spēlētāju sarakstā.

Tikmēr valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš vakar pavēstīja, ka izlase papildus izsaukusi Šveicē spēlējošo Tomu Andersonu Pagaidām gan nav ziņots, vai viņš arī dosies uz Pekinu kā iespējamais rezervists.

Jau ziņots, ka sākotnēji pozitīvu Covid-19 testu saņēma arī Kaspars Daugaviņš, bet atkārtotie testi bija negatīvi un viņš varēs doties uz Pekinu.

Latvijas valstsvienība uz Pekinu dosies 2. februārī, bet nedaudz vēlāk uz Ķīnu dosies vārtsargs Jānis Kalniņš un Mamčics.

Jau ziņots,ka Latvijas vīriešu hokeja izlases pretinieču Slovākijas un Zviedrijas rindās arī konstatēti Covid-19 gadījumi.

Slovākijas Hokeja federācija ziņoja, ka nedēļas nogalēs veiktajās pārbaudēs pozitīvs Covid-19 tests bijis uzbrucējam Peteram Cehlārikam, kurš pērn Rīgā notikušajā pasaules čempionātā bija piektais rezultatīvākais spēlētājs.

Cehlārikam tiks veikti turpmāki testi un vērtēta viņa dalība olimpiskajās spēlēs, uz kurām Slovākijas izlase dosies trešdien.

Tikmēr Zviedrijas izlase ziņoja, ka tajā pozitīvi Covid-19 testi bijuši aizsargiem Emīlam Djusem un Ērikam Gustafsonam, kurus aizvietos Teodors Lennstrems un Filips Holms.

Pēc pēdējiem Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem katra valstsvienība uz Pekinas olimpiskajām spēlēm bez 25 sastāvā iekļautajiem spēlētājiem papildus var vest sešus rezerves spēlētājus.

Latvijas izlase olimpisko spēļu turnīru atklās 10. februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13. februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs:

vārtsargi: Ivars Punnenovs (Langnavas "Tigers", Šveice), Jānis Kalniņš (Vēkšes "Lakers", Zviedrija), Kristers Gudļevskis (Jēvles "Brynas IF", Zviedrija);

aizsargi: Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Patriks Ozols (visi - Rīgas "Dinamo"), Jānis Jaks ("Soči", Krievija), Uvis Jānis Balinskis (Litvīnovas "Verva", Čehija), Nauris Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice), Roberts Mamčics (Zlīnas "PSG Berani", Čehija);

uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Mārtiņš Karsums, Gints Meija (visi - Rīgas "Dinamo"), Miks Indrašis, Rihards Bukarts (abi - Vladivostokas "Admiral, Krievija), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Andris Džeriņš (Lincas "Black Wings", Austrija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Renārs Krastenbergs ("Villacher SV", Austrija), Mārtiņš Dzierkals (Pilzenes "Škoda", Čehija), Kaspars Daugaviņš ("Bern", Šveice), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice).